Conseller Sàmper: "Ens hem de conscienciar tots per evitar arribar a restriccions molt més grans"

query_builder   26 setembre 2020 12:17

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Ens hem de conscienciar tots per evitar arribar a restriccions molt més grans"

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha posat en valor avui la nova mesura en la lluita contra la Covid 19 que limita les reunions a un màxim de sis persones i ha destacat que “ens hem de conscienciar tots per evitar arribar a restriccions molt més grans que serien molt desagradables”

El conseller, que ha fet aquestes declaracions durant una entrevista al programa el Suplement de Catalunya Ràdio, ha explicat que els Mossos d’Esquadra i les policies locals començaran a fer una primera aproximació a la  gent perquè es concienciï d’aquesta mesura. En aquest sentit ha insistit en què “les sancions no tenen una  intenció recaptatòria sinó dissuasòria i de conscienciació, que siguem capaços de veure que ho hem de fer per evitar arribar a un altre estat d’alarma amb una restricció total de drets fonamentals”.

D’altra banda el titular d’Interior ha agraït als ciutadans que han fet cas de les recomanacions de no viatjar a la Cerdanya “aquest exercici de responsabilitat, de civisme i de prevenció”. “Si ho fem bé entre tots, estic convençut que no haurem de prendre mesures dràstiques” ha afegit. 

El conseller ha advertit que és possible que de cara a la tardor amb l’arribada del fred, si es detecten focus en alguna zona s’hagin de fer tancaments perimetrals parcials, però ha demanat que “no ho veiem com a negatiu, és millor tancar quinze dies una petita zona que tancar tres mesos tot Catalunya, que és el que hauríem de mirar d’evitar”.