Territori

El Govern reitera la necessitat de controls de la COVID-19 en origen en els transports provinents de Madrid

query_builder   27 setembre 2020 11:50

event_note Nota de premsa

El Govern reitera la necessitat de controls de la COVID-19 en origen en els transports provinents de Madrid

  • La Generalitat, a disposició d’AENA i d’ADIF per tal de treballar conjuntament en la implementació de controls en origen des de Catalunya

La Generalitat reclama de nou al Govern central l’aplicació de mesures per frenar l’expansió de la COVID-19 que es pugui derivar de la mobilitat. Després de sis dies, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana encara no ha respost la missiva que els va adreçar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, demanant mesures que permetin detectar en origen persones amb simptomatologia per poder evitar que es desplacin a diferents destinacions, tant amb ferrocarril com amb avió.

Calvet considera que l‘exigència del Govern central cap al Govern regional de Madrid s’hauria de traduir en autoexigència de l’executiu central per a establir controls a totes les sortides aeroportuàries i ferroviàries de Madrid cap a Catalunya, i cap a d’altres destinacions de l’Estat, per minimitzar així la propagació del virus. D’altra banda, la Generalitat es posaria a disposició d’AENA i d’ADIF per tal de treballar conjuntament en la implementació de controls en origen des de Catalunya. Es tractaria de controls tèrmics, amb presència d’equips de gestors, que permetrien realitzar in situ els tests a les persones a qui s'hagi detectat febre i que controlarien i gestionarien els moviments de casos sospitosos i de positius.

El conseller ha ofert en tot moment treballar de forma coordinada amb les diferents administracions per controlar la dispersió dels contagis i demana aplicar amb la màxima celeritat totes les mesures proposades.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 97