El terreny on s'ha desenvolupat el foc era accidentat, cosa que ha complicat les tasques d'extinció

Extingit l'incendi forestal a la Ribera d'Ebre

query_builder   28 setembre 2020 19:35

event_note Nota de premsa

Extingit l'incendi forestal a la Ribera d'Ebre

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit avui l’incendi que, des de la matinada del dia 27 de setembre, afectava el paratge Roca Roja, a la Serra de lo Tormo, entre Vinebre, la Torre de l'Espanyol i Garcia. A les 17.00 h s’ha retirat la darrera dotació de l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) que, durant el dia d’avui, ha estat treballant el terreny amb eines manuals per detectar punts calents. Durant la nit, s’havia mantingut a l’interior del perímetre un dispositiu de 7 dotacions per evitar que el vent que afectava la zona afavorís les revifalles. L’extensió cremada és d’1,7 ha.

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats a les 05.30 h de la matinada de diumenge. El fort desplegament de mitjans es va fer en funció d’una actuació en un escenari complicat. A l’indret hi havia força vegetació que actuava com a combustible, l’orografia del terreny era accidentada i presentava cingleres i, a més, bufava el vent. 

Segons la informació proporcionada pel cos d’Agents Rurals, l’incendi es va originar en el terme de Torre de l'Espanyol i es va estendre envers els municipis de Vinebre i Garcia. A més dels Bombers de la Generalitat, que van desplaçar el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), l’EPAF, el Grup de Suport Logístic (GROS), diversos mitjans aeris i el Punt de Trànsit, en el dispositiu hi han participat Mossos d’Esquadra, el Cos d’Agents Rurals, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i tècnics municipals de les poblacions afectades.

Cerdanyola del Vallès, 28 de setembre de 2020

19.30 hores