DocOCTUBRE

'Marwa. Petita i valenta', el documental del mes d'octubre, es podrà veure des de demà a 35 sales subtitulat en català

query_builder   30 setembre 2020 10:00

event_note Nota de premsa

'Marwa. Petita i valenta', el documental del mes d'octubre, es podrà veure des de demà a 35 sales subtitulat en català

Cartell

La producció Marwa. Petita i valenta, el Docs Barcelona del Mes d’octubre es podrà veure a 33 sales de Catalunya, una de les Illes Balears i una del País Valencià en VOSC, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen a un camp de refugiats de Jordània. En el seu dia a dia, la Marwa és un esperit alegre i obert que no entén de murs ni de barrots. El pas de la infantesa a l’adolescència, la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

La Marwa s’ha adaptat a la vida al camp, té amics i va a l’escola. Però quan les autoritats interroguen el seu germà gran sobre la seva possible associació amb militants extremistes, coneix una nova realitat completament desconeguda per a ella. Les dures condicions al camp mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí, i aquest fet ha esdevingut un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança.

En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides. Marwa. Petita i valenta, el títol original del qual és Tiny Souls, centra l’enfocament en els més petits i retrata les repercussions físiques i psicològiques després d’haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra.

Es podrà veure a partir de dijous, 1 d’octubre, a 35 sales en versió original subtitulada en català.

El Docs Barcelona del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

Trobareu informació actualitzada sobre cinema a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

https://docsbarcelona.com/docs-del-mes