Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental

La Generalitat comparteix amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental el contingut del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària

query_builder   30 setembre 2020 14:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat comparteix amb els alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental el contingut del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària

  • Juli Fernàndez diu que el Pla és “un compromís estratègic, teòric i real amb recursos per un servei amb més capacitat, més resolutiu i més accessible”
Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha participat avui en el Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental per compartir el contingut del nou Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, creat per potenciar aquest servei més enllà de l’impacte generat per la Covid 19.

El delegat ha assegurat que es tracta “d’un compromís estratègic, teòric i real amb recursos econòmics i humans. És un canvi de model per fer de la primària un servei amb més capacitat, més resolutiu i més accessible que doni resposta a les necessitats de les persones”

El Pla preveu, només per a la Regió Sanitària  Metropolitana Nord, una inversió de 38’7 M en tres anys per a canvis estructurals en el servei. Tal i com ha explicat la gerent d’aquesta Regió Sanitària, Anna Aran, el Pla inclou la contractació de diferents perfils professionals i la potenciació de les competències i funcions del personal d’infermeria i personal administratiu, “aprofitant les altes competències dels nostres professionals”.  

Aran ha destacat l’important paper de la Primària en la detecció i seguiment dels casos de Covid i ha afegit que, per fer front a les noves necessitats i a la recuperació de l’activitat ordinària, “caldrà seguir innovant i també ser més proactius per tal d’avançar-nos abans que el malalt arribi a la consulta. Per això hem de seguir acostant el servei al ciutadà, potenciant també l’atenció telefònica i telemàtica”

El director del Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, ha explicat que alguns consultoris locals que havien hagut de tancar per seguretat duran la pandèmia reprendran l’activitat durant determinades hores al dia per atendre els malats amb problemes crònics.

Per últim, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Colomé, ha dit que “poc a poc les coses van cap a la normalitat, però seguim estant en pandèmia i per tant no hem de caure en una falsa seguretat”