Web Claustre Obert

Educació reprèn els webinars de Claustre Obert per als docents

query_builder   1 octubre 2020 10:00

event_note Nota de premsa

Educació reprèn els webinars de Claustre Obert per als docents

  • Aquesta tarda la directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital presentarà el nou cicle “Claustre Obert a la recerca educativa, a l’entorn i a la mirada internacional”
Web Claustre Obert

El Departament d’Educació reprèn aquest mes d’octubre els webinars de Claustre Obert, una iniciativa que, sorgida en plena pandèmia i integrada en el Pla d’acció Centres Educatius en Línia, vol continuar donant la veu als docents i a la resta de la comunitat educativa per tal que aquests comparteixin eines, recursos i estratègies per a un nou aprenentatge amb el suport d’eines digitals. 

 

Avui a les 18h la directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, Mar Camacho, presentarà el nou cicle “Claustre Obert a la recerca educativa, a l’entorn i a la mirada internacional”. Aquest cicle amplia la mirada a tres eixos temàtics: a la recerca educativa, per tal d’apropar als docents les investigacions de nivell nacional i internacional i aportar així una base d’arrel científica a les seves accions; a l’entorn, on es mostrarà l’activitat educativa que es duu a terme en espais culturals i equipaments esportius, en un moment en què és fonamental anar més enllà de l’aula; i a la mirada internacional, focalitzada en altres sistemes educatius, per conèixer de primera mà com treballen i com superen els reptes actuals. 

 

Els webinars, de deu minuts de durada i amb un format funcional i dinàmic, s’emetran cada dijous a les 18h al web de Centres Educatius En Línia. En el cas que no es puguin seguir en línia hi haurà la possibilitat de recuperar-los al mateix canal. Aquests, a més, s’alternaran amb conferències d’experts nacionals i internacionals que tractaran sobre l’educació en temps d’incertesa.

 

Entre el 14 d’abril i el 3 de juliol del curs passat, i sota el títol “Respostes educatives en situacions d’excepcionalitat”, es van programar 58 webinars, en els quals hi van participar 164 ponents de 82 centres educatius diferents amb 40.000 visualitzacions. S’hi van tractar temes com la gestió en línia de l’orientació acadèmica i professional, la relació entre la comunitat educativa en temps de confinament i l’adaptació de projectes amb entitats externes. Aquests webinars es van alternar amb monogràfics d’experts educatius que complementaven les experiències aportades pels diferents centres. 

 

 

1 d’octubre de 2020

 

 

1  

Imatges

Web Claustre Obert

Web Claustre Obert 313