Imatge 1

Els Mossos d'Esquadra detenen un home per robatoris a vehicles de deu aparcaments a l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   1 octubre 2020 10:30

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un home per robatoris a vehicles de deu aparcaments a l'Hospitalet de Llobregat

. Al detingut se li atribueix el saqueig de més de 20 vehicles als barris de Collblanc i La Torrassa

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van detenir, el dilluns 28 de setembre, un home de 35 anys, de nacionalitat equatoriana, per la presumpta comissió de vint-i-quatre robatoris amb força a vehicles estacionats, en aparcaments de finques comunitàries de la ciutat.

La investigació es va iniciar el darrer mes de juliol, quan els agents van tenir coneixement dels primers saquejos de vehicles, a aparcaments del barri de Collblanc. Diversos propietaris de vehicles van trobar-los amb les portes o finestres forçades i, en la majoria dels casos, els havien sostret objectes de l’interior, com per exemple aparells electrònics i eines. Es va donar el cas que algun dels aparcaments va ser violentat en més d’una ocasió.

Gràcies a les gestions d’investigació i de les gravacions de les càmeres de videovigilància, els investigadors van poder determinar que, en tots els casos, el presumpte autor dels fets era la mateixa persona. Es tractava d’un home que duia una gorra per ocultar el rostre de les càmeres i que vestia una armilla de treball per tal de no aixecar sospites si algun veí se’l creuava de manera fortuïta en algun dels aparcaments.

Amb les informacions obtingudes es van establir dispositius policials en els barris afectats, tant per prevenir nous robatoris, com per obtenir noves informacions que portessin a identificar el sospitós. Amb tots els elements dels que disposaven els investigadors, les sospites van centrar-se en un individu amb antecedents policials anteriors per altres robatoris.

Els investigadors van poder determinar que l’investigat no disposava d’un domicili fixe, però que residia de manera itinerant a l’Hospitalet de Llobregat i que venia al circuit del mercat negre ràpidament els objectes que sostreia de l’interior d’alguns vehicles per tal de no deixar rastre i evitar ser localitzat per la policia en possessió d’aquests.

Finalment, durant la darrera setmana de setembre una dotació policial, que realitzava un dels dispositius de vigilància al barri de Collblanc, va sorprendre l’investigat, in fraganti, en el moment en que acabava de cometre un nou robatori a un aparcament, en aquesta ocasió a la zona limítrof del barri de Les Corts de Barcelona, i davant les evidències van detenir-lo.

El detingut, amb quinze antecedents policials, va ser posat a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 01 d’octubre de 2020

 

 

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 492

Imatge 2

Imatge 2 378