Traçat de la nova canonada

Aprovada la millora de l'abastament d'aigua potable a les Valls d'Aguilar

query_builder   2 octubre 2020 14:21

event_note Nota de premsa

Aprovada la millora de l'abastament d'aigua potable a les Valls d'Aguilar

  • La Comissió territorial d’urbanisme de l’Alt Pirineu aprova la construcció d’una canonada per millorar el subministrament al nucli de Berén i per dur l’aigua potable al nucli d’Argestues
Imatge del traçat de la nova canonada.

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Alt Pirineu ha aprovat definitivament avui el projecte de construcció d’una canonada que permetrà millorar el subministrament d’aigua al nucli de Berén i dur aigua potable al nucli d’Argestues, ambdós al terme municipal de les Valls d’Aguilar (Alt Urgell).

 

Actualment, Berén disposa de subministrament des de les fonts de Reguer i del Gos, mentre que Argestues, amb 69 veïns, no té aigua potable. El projecte preveu construir una canonada de 3.330 metres des d’aquestes fonts per portar l’aigua potable a Argestues i aprofitar per millorar el subministrament a Berén sobre la xarxa existent.

 

En concret, es preveuen les següents actuacions:

 

  • Millora de la captació a les fonts, amb tasques d’impermeabilització, filtres i embrancament, així com la instal·lació d’un dipòsit de decantació i d’un dipòsit regulador soterrat de 1000 litres.
  • Canonada de 63 mm de diàmetre.
  • Dipòsit cilíndric prefabricat de 7,50 m de diàmetre i 3 metres d’alçada, soterrat. Amb les connexions d’entrada i sortida corresponents, regulació i arqueta de control soterrada.
  • Connexions, potabilització, placa solar d’alimentació, equip de comptadors i tanca de seguretat.

 

La construcció de la canonada no requerirà tala d’arbrat ni de massa vegetal, ni es modificarà la topografia del terreny. Totes les instal·lacions seran soterrades i la restauració superficial es durà a terme amb el mateix material procedent dels moviments de terres d’excavació.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 307

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 165