Àmbits de la Fuliola afectats per la modificació

El Govern impulsa l'activitat econòmica i la millora d'equipaments docents i assistencials a l'Urgell i al Segrià

query_builder   2 octubre 2020 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa l'activitat econòmica i la millora d'equipaments docents i assistencials a l'Urgell i al Segrià

 

  • La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida dona llum verda a una modificació de planejament per ampliar la Cooperativa de la Fuliola, a l’Urgell, i mantenir un taller de reparació de maquinària agrícola

 

  • Aprovada també la construcció de pistes esportives a l’Institut Alfons Costafreda i l’ampliació de l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega, i l’ampliació d’una residència de gent gran a Vilanova de la Barca

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat avui projectes d’impuls de l’activitat econòmica i de millora i ampliació d’equipaments docents i assistencials a l’Urgell i al Segrià.

 

Així, ha donat l’aprovació definitiva a la modificació de planejament que permetrà ampliar la Cooperativa de la Fuliola (Urgell) i mantenir un taller de reparació de maquinària agrícola. La modificació implica diversos canvis de classificació de sòls on el planejament municipal, de 2003, preveia desenvolupaments que no s’han arribat a dur a terme. Aquests sòls s’aprofitaran ara per possibilitar l’ampliació de les activitats econòmiques existents.

 

El canvi afecta tres àmbits del municipi de la Fuliola que sumen una superfície total de 141.921 m2:

 

  • Un sector de sòl urbanitzable a 300 metres a l’oest del nucli de Boldú, de 104.446 m2, que passarà a ser sòl no urbanitzable. El planejament municipal preveia que la Cooperativa es traslladés a aquest àmbit, cosa que no ha estat possible, i per això ara els sòls reverteixen a l’ús agrícola.

 

  • Una parcel·la de propietat privada de 4.796 m2, també a l’oest de Boldú, on hi ha un taller de reparació de maquinària agrícola. Es canvia la seva qualificació, el que permetrà incrementar l’ocupació de la parcel·la, del 80% al 100%.

 

També en aquest mateix àmbit, es crea un nou sector, amb 4.035 m2 per a usos industrials, a continuació de l’actual zona industrial. Per tant, contribuirà a impulsar l’activitat econòmica del municipi concentrant el consum de sòl i evitant la dispersió.

 

  • L’àmbit on es troba actualment la Cooperativa, de 6.151 m2, que inclou també les parcel·les limítrofs. Aquí s’elimina la previsió que feia el planejament municipal d’ubicar-hi usos residencials en cas que la Cooperativa acabés traslladant-se, cosa que no s’ha produït. Per tant, tota la superfície d’aquest àmbit es proposa com a sòl urbanitzable, amb una superfície total de sòl de 32.679 m2.
Àmbits de la Fuliola afectats per la modificació.

La Comissió ha aprovat definitivament aquesta modificació de planejament, considerant que s’adequa a les necessitats de creixement de l’activitat econòmica del municipi, minimitzant la dispersió del sòl. No obstant, condiciona la seva entrada en vigor a la presentació d’un text refós amb algunes especificacions de caràcter tècnic.

 

Millora d’equipaments docents

 

D’altra banda, s’ha aprovat la modificació del planejament municipal de Tàrrega (Urgell) per guanyar 3.916 m2, que permetran la construcció de pistes esportives per donar servei a l’Institut Alfons Costafreda i per a la futura ampliació de l’Escola de Capacitació Agrària.

Ampliació d'equipaments

Els terrenys ja formaven part dels equipaments contigus a l’Institut i eren de titularitat pública, però estaven qualificats simplement com a equipament comunitari. La modificació aprovada els assigna específicament la categoria d’equipament docent.

 

Finalment, la Comissió ha emès informe favorable a l’ampliació de la residència per a gent gran Sant Roc, a Vilanova de la Barca (Segrià) amb sis dormitoris més. L’actuació consisteix en construir 259 m2 de sostre addicionals sobre una terrassa existent, situada a la planta primera de l’edifici.

2  

Imatges

Imatge la Fuliola

Imatge la Fuliola 484

Imatge Tàrrega

Imatge Tàrrega 357

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 269