Foto

Bargalló anuncia que s'obre el procés participatiu del projecte de rehabilitació de l'Institut Celestí Bellera de Granollers

query_builder   2 octubre 2020 15:18

event_note Nota de premsa

Bargalló anuncia que s'obre el procés participatiu del projecte de rehabilitació de l'Institut Celestí Bellera de Granollers

  • “Volem saber com funciona la part pedagògica. Perquè les mesures sanitàries no és el més important, el més important del curs és que gràcies a les mesures sanitàries, pot continuar”, ha destacat el conseller
Foto

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha avançat avui que s’obrirà un procés participatiu per a la rehabilitació de l’Institut Celestí Bellera de Granollers, i ha anunciat que “el claustre de professorat, la direcció, les famílies, l’alumnat i l’ajuntament podran prendre part per decidir qüestions que el Departament deixa obertes a l’hora de fer noves construccions”.

Ho ha fet durant la visita a dos centres educatius a Granollers, concretament l’Escola Mestres Montaña i l’Institut Celestí Bellera, acompanyat de l’alcalde del municipi, Josep Mayoral. Respecte la rehabilitació de l’institut, Bargalló ha recordat que en el darrer acord de Govern del pla econòmic i financer, es va aprovar una partida de 6 milions d’euros per a la rehabilitació del centre. En la trobada d’avui “hem parlat amb el centre i amb l’alcalde, per veure què necessita el centre, i com fer-ho de forma eficient per atendre la diversitat d’ensenyaments que tenen com l’ESO, el batxillerat, el batxibac i el batxillerat artístic”.

El conseller ha volgut destacar avui la importància que el curs escolar es desenvolupi amb la màxima normalitat possible en l’actual marc de pandèmia sanitària. El titular d’Educació ha manifestat que la visita li ha permès conèixer els projectes educatius dels dos centres: “Tenen uns projectes educatius potents que han hagut de modificar en base a realitats diverses. Per això, volem saber com funciona la part pedagògica. Perquè les mesures sanitàries no és el més important, el més important del curs és que gràcies a les mesures sanitàries, pot continuar”.

Bargalló ha explicat que la visita ha permès conèixer com els dos centres han aplicat els plans d’organització i les adaptacions a les mesures Covid-19, i “com funciona el curs més enllà de les mesures sanitàries, que és el que ara hem de posar sobre la taula. El curs serveix per educar, per formar. Per tant, volem saber com està anant la feina tradicional del centre de treball amb l’alumnat en les noves condicions”.

En primer lloc, el conseller i l’alcalde han arribat a l’Escola Mestres Montaña, on han mantingut una breu trobada amb l’equip directiu del centre. En acabar, s’han traslladat a l’Institut Celestí Bellera i s’han reunit amb l’equip directiu.  

2 d’octubre de 2020