SDD

Finalitza el Segon Dividend Digital a Catalunya

query_builder   2 octubre 2020 18:34

event_note Nota de premsa

Finalitza el Segon Dividend Digital a Catalunya

  • Es completa arreu del país l’alliberament de la banda de freqüències que ha de permetre el desplegament de les futures xarxes de telecomunicacions 5G.
  •  El 30 de setembre ha finalitzat el període simulcast, i els canals de TDT ja només es poden veure en les noves freqüències.
  • Els ciutadans que hagin deixat de veure alguns canals de TDT tornaran a veure’ls tan bon punt facin les adaptacions necessàries.

El Segon Dividend Digital s’ha completat a Catalunya amb l’apagada arreu del país de tots els canals de la TDT que encara emetien en la banda de freqüències reservada pel desplegament de les futures xarxes 5G.

Durant bona part d’aquest procés, que es va iniciar el 14 de novembre de 2019, s’havia mantingut l’emissió dels canals en les freqüències antigues simultàniament amb les noves en la majoria de centres emissors, per donar temps a tota la ciutadania a fer les adaptacions necessàries a les antenes i als seus aparells de televisió.

El 30 de setembre ha finalitzat aquest període de simulcast, i després de completar l’apagada dels canals en totes les freqüències que calia alliberar, el Segon Dividend Digital es dóna per completat a Catalunya.

Adaptacions necessàries

En cas que hi hagi ciutadans i ciutadanes de les comarques on hi ha hagut canvis de freqüències que encara no han fet les adaptacions necessàries a l’antena i el televisor, aquests hauran deixat de veure alguns canals de TDT. Un cop portin a terme aquestes actuacions tornaran a veure’ls amb normalitat.

Recordem que les comunitats de veïns dels edificis que tenen antena comunitària han de contactar amb un instal·lador homologat, mentre que les llars amb antena individual només caldrà que resintonitzin el televisor.

Per obtenir més informació sobre el Segon Dividend Digital es pot consultar el web de Mitjans de Comunicació de la Generalitat o bé trucar al 012.