Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla VENTCAT

query_builder   2 octubre 2020 21:42

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla VENTCAT

  • En aquest episodi s’han rebut una trentena de trucades al telèfon d’emergències 112, cap d’elles destacada
  • El vent s’ha de mantenir encara amb fortes ratxes fins demà dissabte, per la qual cosa el pla es manté en prealerta i es recomana extremar la precaució en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure
  • El fort onatge afectarà també tot el litoral fins demà dissabte

 

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest vespre l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT, tot i que es manté en situació de prealerta perquè l’episodi de fortes ventades s’ha de mantenir encara fins demà però amb menys intensitat.

En aquest episodi de vent fort s’han rebut una trentena de trucades al telèfon d’emergències 112, cap d’elles destacada i especialment a la zona del litoral i prelitoral central per caiguda de branques i sanejaments estructurals.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha registrat superacions puntuals de llindar a les estacions de la Bocana Sud de Barcelona, Font-Rubí, Montserrat, Lac Redon i Ulldeter.

Segons l’SMC, les ventades generalitzades es poden mantenir encara les properes hores i fins demà dissabte, tot i que seran menys intenses. Igualment, Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments així com en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Prealerta PROCICAT onatge

Protecció Civil manté vigent fins demà dissabte al migdia la Prealerta del Pla PROCICAT per onatge per la previsió de l’SMC d’onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral de Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.