Desmantellat un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna al Vallès Oriental

query_builder   4 octubre 2020 10:04

event_note Nota de premsa

Desmantellat un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna al Vallès Oriental

  • Arran d’aquest dispositiu han ingressat a presó els cinc detinguts i s’ha desmantellat el grup criminal
  •  Es van fer quatre entrades i registres, dues a Granollers, una a les Franqueses del Vallès i una a La Roca del Vallès i es van localitzar 200 grams de cocaïna amb un valor al mercat negre de 10.800 euros

 Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Granollers, en el marc d’un dispositiu en el qual va participar l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i el Grup Especial d’Intervenció (GEI) el dia 30 de setembre, en el qual es van detenir cinc persones que conformaven un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna al Vallès Oriental.

La investigació la va iniciar la Unitat d’Investigació de Granollers el mes d’abril d’enguany en detectar un punt de venda de cocaïna molt freqüentat a Granollers. Els compradors contactaven telefònicament amb els venedors i s’atansaven al domicili a una hora pactada, quan arribaven un dels venedors ja els esperava al carrer per fer l’intercanvi ràpidament.

El grup prenia moltes mesures per evitar ser descoberts, vigilaven l’entorn per detectar possibles seguiments per part de la policia, canviaven sovint de vehicle, fins a cinc cops en un mes. A més, qui preparava la cocaïna per la seva venda sempre era una persona diferent de la que la venia. La droga la repartien en diversos domicilis per tal de no ser localitzada tota en cas d’un registre. De fet, davant la sospita de ser investigats canviaven els rols dins l’organització i fins i tot els punts de venda. 

Els investigadors van detectar que el grup el conformaven fins a cinc persones, i que utilitzaven diversos domicilis que tenien funcionalitats diferents (emmagatzematge, preparació de dosis, venda de cocaïna, etc.).

Arran d’aquesta informació el dimecres 30 de setembre els agents juntament amb ARRO i GEI van fer quatre entrades i registres a dos domicilis de Granollers, un de la Roca del Vallès i un de les Franqueses del Vallès. A conseqüència de les entrades es van detenir 5 persones per un delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal. També es va localitzar 200 grams de cocaïna, balances de precisió, estris per preparar les dosi i més de 20.000 euros en efectiu.

Durant els mesos d’estiu la comissaria de Granollers va incrementar la seva activitat policial intensificant el seu patrullatge principalment als barris de Canovelles i Granollers, per tal de donar resposta efectiva a una demana veïnal.

Els detinguts van passar el divendres 2 d’octubre a disposició del jutjat de guàrdia de Granollers que va decretar ingrés a presó de tot el grup.

 

Àrea de Comunicació

Granollers, 4 d’octubre de 2020

 

 

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 185

Foto 2

Foto 2 191

Foto 3

Foto 3 217