Ple del Parlament, arxiu

El Parlament debat sobre la situació sanitària davant la pandèmia de la Covid-19

query_builder   5 octubre 2020 20:33

event_note Nota de premsa

El Parlament debat sobre la situació sanitària davant la pandèmia de la Covid-19

  • La cambra debatrà i votarà el Decret llei que autoritza a les entitats esportives de Catalunya a utilitzar mitjans electrònics per garantir el seu funcionament i el projecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana
  • Dimecres al matí tindrà lloc la sessió de control al Govern de la Generalitat
Ple del Parlament, arxiu ACN

El ple del Parlament començarà aquest dimarts a la tarda, a les 15.00 h, amb el debat general sobre la situació sanitària a Catalunya davant la pandèmia de la Covid-19. El plenari, que s’allargarà fins divendres, inclourà la sessió de control al Govern i el debat i votació del Decret llei 31/2020 del 8 de setembre sobre les entitats esportives a Catalunya i el del projecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, amb funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, intervindran en el debat general sobre la situació sanitària d’aquest dimarts al Parlament.

Decret llei sobre les entitats esportives

El ple del Parlament debatrà dimecres a la tarda el Decret llei 31/2020 que el Govern va aprovar el 8 de setembre, pel qual es modifica el Decret legislatiu 1/2000, del 31 de juliol, i s'aprova el Text únic de la Llei de l'esport. Amb aquesta modificació s'estableixen mesures de funcionament dels òrgans de govern de les entitats esportives de Catalunya.

En concret, aquest Decret llei, impulsat per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física del Departament de la Presidència, autoritza les entitats esportives de Catalunya a utilitzar mitjans electrònics per reunir-se. També habilita que els seus òrgans de govern puguin prendre acords en els casos d’assemblees ordinàries, reunions i renovació de mandats de les juntes de govern, sempre que els seus estatuts no ho prohibeixin expressament. 

En el plenari, també es debatrà i votarà dimecres dia 7 d’octubre el projecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana (APEUS), promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement. L’objectiu de la futura llei és assentar les bases d’un nou model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d’activitat empresarial.

Sessió de control al Govern

Dimecres a partir de les 10.00 h es farà la sessió de control al Govern, i els membres de l’Executiu respondran a les preguntes orals que formulin els grups parlamentaris.

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, informarà sobre la gestió pressupostària del Govern.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, explicarà quines són les últimes accions del Departament i, en concret, sobre les actuacions de l’Executiu a les Terres de l’Ebre. També informarà de les actuacions del Govern respecte al dret a l’habitatge.

Per part seva, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, parlarà sobre l’infrafinançament crònic de l'estat en el sector de la dependència i explicarà la gestió del departament sobre la crisi social derivada de la pandèmia.

En el seu torn, el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, donarà els detalls sobre les estratègies de recuperació empresarial per sortir de la crisi de la Covid-19.

El conseller d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, informarà sobre el balanç del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya.

Pel què fa el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, explicarà la millora del parc mòbil de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra i les polítiques d'ordre públic com a nou responsable del Departament.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, parlarà sobre les actuacions del Govern sobre la digitalització en les noves formes de treballar per la Covid-19.

Finalment, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, clourà la sessió de control al Govern de la Generalitat. Respondrà cinc preguntes sobre la situació política a Catalunya i sobre les prioritats del Govern de cara els pròxims mesos.