Feminisme

La exposició es pot visitar a la Sala 3 del Palau Robert fins al 29 de novembre de 2020

12.560 persones han visitat l'exposició "Feminista havies de ser"

query_builder   6 octubre 2020 11:33

event_note Nota de premsa

La exposició es pot visitar a la Sala 3 del Palau Robert fins al 29 de novembre de 2020

12.560 persones han visitat l'exposició "Feminista havies de ser"

Des de la seva inauguració el proppassat dia 23 de setembre, 12.560 persones han visitat l'exposició "Feminista havies de ser" al Palau Robert de Barcelona. La mostra, comissariada per Natza Farré i organitzada per la Direcció General de Difusió, proposa un recorregut pels masclismes del segle XXI i proclama que l'esperança és una acció radical.
Feminisme

La proposta de Farré reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho. El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat i porta a la invisibilització de les dones, per a situar-les en un segon terme en molts àmbits.

L’exposició detalla situacions concretes i injustes per a les dones com ara la bretxa salarial, l’escassa presència en llocs de lideratge, l’assetjament sexual, la manca de polítiques de conciliació laboral, la banalització de la salut femenina, l’absència de veus de dones qualificades als mitjans de comunicació, l’assumpció de la majoria de tasques domèstiques i de cures i el menyspreu cap a un moviment de defensa dels drets humans.

Es tracta, en definitiva, de reivindicar la lluita feminista, tot posant en valor els camins possibles i necessaris per arribar, més aviat que tard, a la tan anhelada igualtat real.

El Palau Robert depèn del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Difusió.