FP Fusta

Educació signa un conveni amb el Gremi Fusta i Moble i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya per millorar la formació del sector

query_builder   7 octubre 2020 14:30

event_note Nota de premsa

Educació signa un conveni amb el Gremi Fusta i Moble i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya per millorar la formació del sector

  • Els objectius són augmentar el nombre d’estudiants que finalitzen els estudis i millorar les competències professionals associades a les noves tecnologies i tendències de producció

 

  • L’acte de signatura, que tindrà lloc a partir de les 16.30h i es podrà seguir de manera telemàtica, comptarà amb diferents debats i presentacions al voltant de la fusta
FP Fusta

 

El Departament d’Educació signarà aquesta tarda un conveni de col·laboració amb el Gremi Fusta i Moble i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per millorar la formació del sector. L’acte, que comptarà amb diferents debats i presentacions al voltant de la fusta, tindrà lloc a partir de les 16.30h a la seu del COAC i es podrà seguir de manera telemàtica. La signatura es realitza avui al COAC en el marc dels actes previstos amb motiu del Dia Mundial de l’Arquitectura.

 

L’acord el signaran el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan-Lluís Espinós, el president del Gremi Fusta i Moble, Joaquim Feixas, i la degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Assumpció Puig. Els principals objectius són augmentar el nombre d’estudiants que finalitzen els estudis relacionats amb el sector i dotar-lo de personal format en les competències professionals associades a les noves tecnologies i tendències de producció.

 

Després de la signatura, es farà un debat al voltant del Pla Estratègic d’FP de la Fusta, on s’emmarca aquest conveni, que comptarà amb la participació del director general d’FP, el president del Gremi i la degana del COAC.

 

 

Pla Estratègic d’FP de la Fusta

 

El Pla Estratègic d’FP de la Fusta el van signar el passat 11 de juny de 2019 el Departament d’Educació, el Sector Fusta Catalunya, la Confederació Catalana de la Fusta i el Gremi de Fusta i Moble. A través d’aquest projecte es vol:

  • Impulsar el Centre Tecnològic de la Fusta, ubicat a l’Institut Escola del Treball de Barcelona.
  • Augmentar el nombre d’estudiants de la família professional i impulsar les vocacions femenines al sector.
  • Aportar personal expert per a la millora de la formació i la qualificació professional i disposar d’un espai per fer formació tècnica dels futurs professionals i dels treballadors propis i/o clients de les empreses col·laboradores.
  • Facilitar la formació del professorat d’FP i promoure la col·laboració en projectes d’Emprenedoria i InnovaFP.

 

Cicles formatius i centres implicats

 

Pel que fa als cicles formatius que es promocionaran a través d’aquest conveni són, en grau mitjà d’FP, Fusteria i Moble i Instal·lació i Moblament, en grau superior d’FP, Disseny i Moblament i Disseny i Moblament, perfil professional de Construccions Efímeres i Decorats, i el programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar en Treballs de Fusteria i Instal·lació de Mobles.

 

La relació de centres d’FP i PFI vinculats a aquests estudis són: Institut Escola del Treball (Barcelona), Institut Escola del Treball (Lleida), Institut Escola Industrial (Sabadell), Institut Guillem Catà (Manresa), Institut Josep Brugulat (Banyoles), Institut Miquel Martí i Pol (Cornellà de Llobregat), Institut Pere Martell (Tarragona), Institut Vil·la Romana (La Garriga), Institut Castell dels Templers (Lleida), Institut Marina (La Llagosta), i els Pla de Transició al Treball (PTT) que es duen a terme a Torelló, Arenys de Mar i Terrassa.

 

 

7 d’octubre de 2020

1  

Imatges

FP Fusta

FP Fusta 139