Informació de l'acció de cribratge a dos centres educatius de Mataró

query_builder   8 octubre 2020 10:30

event_note Nota de premsa

Informació de l'acció de cribratge a dos centres educatius de Mataró

Avui, dijous 8 d’octubre, s’està duent a terme una acció de cribratge a dos centres educatius de Mataró (l’Escola Angeleta Ferrer i l’Institut Damià Campeny). En el marc d’aquest cribratge es fan proves tant a l’alumnat i els professionals dels centres com als familiars convivents dels alumnes. La recollida de PCR que té lloc al llarg del dia d’avui dona continuïtat a la que es va fer el dimarts 6 d’octubre. Concretament, el dimarts es van fer les proves PCR als alumnes i professionals d’Angeleta Ferrer i avui es fan als familiars convivents d’aquest primer centre. Avui també es fan als alumnes i professionals de Damià Campeny, així com als seus familiars.

 

L’acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Ajuntament de Mataró i les direccions dels centres educatius. Així mateix, es compta amb la participació del Banc de Sang i Teixits, que ha cedit dos autobusos per poder dur a terme la recollida de mostres. Gràcies a aquests vehicles, s’amplia l’espai per a la recollida de les mostres, per evitar l’acumulació de persones dins les escoles. El Banc de Sang i Teixits assumeix, també, l’anàlisi de les mostres.

 

L’objectiu d’aquesta actuació intensiva és poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles, perquè puguin dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió.

 

Els resultats de la PCR, tant dels alumnes com dels familiars que hi conviuen, estaran disponibles en unes 48h, a La Meva Salut. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS als casos negatius que tinguin signat l’e-consentiment. Cal tenir present que s’ha de rebre un resultat per a cada una de les proves que es facin. Encara que diversos resultats es comuniquin al mateix número de telèfon, es rebrà una comunicació per a cada una de les persones que s’ha fet la prova.

 

 

Qui no s’ha de fer la PCR

 

Queden excloses de fer-se la prova totes les persones que en els últims 3 mesos s’hagin sotmès a una PCR i el resultat hagi estat positiu, així com les que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19. En aquest cas, cal contactar amb el CAP de referència, des d’on s’indicarà com actuar.