Imatge

Cinc noves adhesions al Programa d'acords voluntaris per a la reducció de CO2

query_builder   9 octubre 2020 09:24

event_note Nota de premsa

Cinc noves adhesions al Programa d'acords voluntaris per a la reducció de CO2

  • Ja són 186 les organitzacions que formen part del programa

 

  • La certificació reconeix el compromís voluntari d’aquestes empreses i entitats amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle
Imatge

Cinc organitzacions han adherit instal·lacions en les darreres setmanes al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat: Iberpotash, Polisilk, Netjet clean, Hidrotec Sanejament i diferents edificis del Departament de Territori i Sostenibilitat.

 

Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció d’aquests gasos, responsables del canvi climàtic. A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les. El programa va en la línia del Govern de prendre mesures d’adaptació i mitigació davant l’emergència climàtica.

 

Organitzacions públiques i privades

 

La Secretaria de Medi Ambient, del Departament de Territori i Sostenibilitat, formava part dels acords voluntaris des de l’any 2010, però al 2020 s’ha ampliat l’abast de l’adhesió incloent la seu central del Departament i altres edificis.

 

Pel que fa a Iberpotash, s’inclouen en el programa les instal·lacions productives de Súria i Sallent (Bages). A Súria, amb la mina de Cabanasses, la Planta de Súria i la planta de cristal·lització de sals i, a Sallent, amb la mina de Vilafruns i la Planta de Sallent. L’empresa Polisilk s’ha adherit amb la seva fàbrica ubicada a Sant Salvador de Guardiola (també al Bages) on hi fabrica fibres i filats sintètics.

 

També s’han adherit Netjet, situada a Calafell (Baix Penedès), i Hidrotec Sanejament, ubicada a Rubí (Vallès Occidental), dues empreses dedicades a serveis de rehabilitació de canonades i baixants sense obres, inspecció i fresat de canonades amb càmera de televisió i robot, desembussos, neteja i obra civil en xarxes de sanejament.

 

10 anys del programa

                                          

Les noves adhesions disposen de tres mesos per presentar el primer inventari i les mesures que portaran a terme per reduir les seves emissions. El programa va néixer a mitjans del 2010 perquè les organitzacions disposessin a Catalunya d’un marc on poguessin mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de GEH. La majoria de les que s’hi han adherit  han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb l’estalvi de costos que ha dut associada.

 

La tipologia de les organitzacions adherides al Programa és molt variada. Des d’un punt de vista sectorial, la posició més destacada l’ocupen les consultories i enginyeries, especialment les dedicades a qüestions ambientals, juntament amb la indústria. De la indústria, els principals sectors representats són l’alimentari i el metal·lúrgic. Altres sectors compromesos amb els Acords Voluntaris són l’administració pública, les organitzacions de logística i les entitats amb finalitats socials i al cicle integral de l’aigua. Les últimes organitzacions adherides pertanyen a diferents sectors ja presents amb major o menor representació en els acords voluntaris.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 170