Imatge 1

Denunciats dos homes que utilitzaven un permís de conduir italià fals per evitar que els arribessin les denúncies

query_builder   10 octubre 2020 11:29

event_note Nota de premsa

Denunciats dos homes que utilitzaven un permís de conduir italià fals per evitar que els arribessin les denúncies

. Van arribar a acumular 52 denúncies per excés de velocitat per un valor de més de 5.000 euros

· Utilitzaven quatre vehicles d'alta gamma de la seva empresa i quan arribaven les denúncies per excés de velocitat facilitaven un carnet de conduir falsificat

Agents la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) de la Regió Policial Metropolitana Nord destinats al Grup de Recerca i Documentació (GRD) han denunciat penalment dos homes, de 80 i 51 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona per falsedat documental. Els dos homes utilitzaven diversos cotxes d'alta gamma amb els que circulaven a gran velocitat sense respectar les limitacions de la via. Si arribava alguna multa al·legaven que el conductor era un home italià i facilitaven un permís de conduir que havia estat falsificat. Els dos homes van acumular un total de 52 multes en 8 anys, amb un valor de més de 5000 euros.

En data 11 de març de 2020 el Servei Català de Trànsit va detectar que quatre vehicles d'una mateixa empresa, ubicada a Santa Perpètua de Mogoda, acumulava un gruix importat de denúncies que no es podien cobrar, ja que atribuïen la responsabilitat a un conductor italià que no es localitzava. A banda, van observar que el permís de conduir amb què es relacionaven les infraccions tenia irregularitats que feia sospitar que no era legal. Arran d'aquestes observacions es va informar el GRD de l'ART de la Regió Policial Metropolitana Nord per tal que iniciés una investigació.

Durant les indagacions, el GRD van detectar que la persona a la qual atribuïen les sancions era un ciutadà italià que treballava per l'empresa com a comercial extern a Itàlia, però que mai havia conduït cap dels quatre cotxes que havien estat multats aquí. A més, van detectar que l'empresa usava les dades del comercial però falsificant el seu permís de conduir, amb la voluntat que els expedients sancionadors no li arribessin mai al destinatari.

Per aquests motius, els dos homes van ser denunciats per un delicte de falsedat de document públic oficial o mercantil.

El Jutjat de Guàrdia de Barcelona es farà càrrec de la instrucció dels fets.

Àrea de Comunicació
Granollers, 10 d’octubre de 2020

5  

Imatges

Foto 1

Foto 1 297

Foto 2

Foto 2 192

Foto 3

Foto 3 272

Foto 4

Foto 4 56

Foto 5

Foto 5