Visita a la Creu Roja.

El vicepresident Aragonès i el conseller Solé visiten el Centre Humanitari de la Creu Roja Catalunya

El Govern posa en valor la funció social de l'entitat especialment en el context de la pandèmia de la COVID-19 tant a Catalunya com al món

query_builder   10 octubre 2020 18:35

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès i el conseller Solé visiten el Centre Humanitari de la Creu Roja Catalunya

El Govern posa en valor la funció social de l'entitat especialment en el context de la pandèmia de la COVID-19 tant a Catalunya com al món

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, han visitat aquest dissabte la Plataforma Humanitària i el Magatzem d’Emergències i ajut humanitari internacional de la Creu Roja Catalunya a Sant Martí de Tous.
Visita a la Creu Roja.

En la visita, on també hi ha assistit el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, els ha rebut el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, el coordinador autonòmic de l’entitat, Enric Morist; i la secretària autonòmica, Elena Fontanet. També hi ha assistit una delegació de l'Ajuntament de Sant Martí de Tous. El Govern ha reconegut la tasca de la Creu Roja Catalunya tant en matèria de cooperació al desenvolupament com la seva funció social en relació amb l’emergència provocada per la COVID-19 a Catalunya.

El conseller Bernat Solé ha posat en valor la “relació històrica” de més de 20 anys entre el Govern i la Creu Roja, que “demostra el compromís de la Generalitat amb projectes humanitaris com aquest”. Les instal·lacions de Sant Martí de Tous, que han comptat amb el suport del Govern, estan en funcionament des del mes de juny i, en el context de la pandèmia de la COVID-19, han distribuït dos milions de quilos d’aliments a tot el territori català. L’aportació del Govern, d’aproximadament 400.000 euros, “fa possible en bona part que avui tinguem aquest centre a Tous”, ha explicat Solé. A més, també hi ha sobre la taula un conveni triennal de 100.000 euros anuals “que permetrà el manteniment del centre durant els propers tres anys”, ha puntualitzat el conseller.

20 anys de suport del Govern

Des de l’any 2000, la Generalitat ha finançat projectes de la Creu Roja arreu del món, com ara actuacions a Bolívia, Nicaragua, Etiòpia, Kenya i Senegal, entre d’altres, i també ha promogut iniciatives de sensibilització de la societat catalana sobre les causes dels conflictes i les desigualtats al món. Al llarg d’aquests 20 anys, el Govern ha atorgat 8,2 milions d’euros en subvencions públiques a l’entitat. “L’aposta del Govern en cooperació al desenvolupament és clara”, ha afirmat en aquest sentit el conseller Solé. La Creu Roja és l’organització de voluntaris per antonomàsia de Catalunya, on compta amb 17.000 voluntaris i una àmplia base social de més de 220.000 socis i sòcies. Es tracta d’un reflex del compromís i la solidaritat de la societat catalana, tal com ha destacat el conseller, que ha afirmat que el Govern actua entomant aquest compromís.

De fet, el suport a la Creu Roja més recent es va atorgar arran de la crida de projectes de resposta a l’emergència de la COVID-19 que Catalunya va fer en el marc del Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència (CCAHE), al qual la Creu Roja es va presentar. El Govern va atorgar una subvenció de 100.000 euros a l’entitat per un projecte de resposta davant la pandèmia per a poblacions en situacions de vulnerabilitat en cinc regions del Senegal. Es tracta d’una de les onze actuacions humanitàries internacionals que la Generalitat ha finançat per fer front a la pandèmia per un valor d’1,7 milions d’euros.

En aquest sentit, el conseller Solé ha volgut recordar que la setmana passada el Govern va aprovar l’obertura d’una nova delegació al Senegal, “precisament perquè en aquest país és on hi ha més presència d’ONGs catalanes”. “Això demostra, de nou, aquest compromís del Govern per la cooperació”, ha subratllat Solé, que ho ha vinculat amb l’aposta catalana per l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, “que ens ha de permetre avançar cap a aquest món més just i més resilient”.