vehicle mossos

Interceptats prop de 250 kg de cocaïna en el port de Barcelona

query_builder   13 octubre 2020 10:02

event_note Nota de premsa

Interceptats prop de 250 kg de cocaïna en el port de Barcelona

 

. La cocaïna intervinguda tindria un valor en el mercat il·lícit superior als 14 milions d'euros

. Els narcotraficants intentaven introduir la droga mitjançant el sistema de ‘ganxo cec’ oculta en un contenidor, procedent de la República Dominicana

 

 

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) conjuntament amb efectius de Vigilància Aduanera de la Agencia Tributaria van intervenir el 2 d’octubre, en una nau logística de Barcelona, ​​239 paquets de cocaïna de gran puresa.

Els agents sospitaven que en dates pròximes podia arribar al Port de Barcelona un contenidor, procedent de la República Dominicana, del qual la càrrega declarada correspondria a cafè a l’engròs i entre la qual s'amagaria una quantitat indeterminada de cocaïna.

 

Les comprovacions practicades van permetre trobar un contenidor que havia arribat uns dies abans amb un ‘big bag’ de cafè que, si bé tenia origen a Hondures, havia estat carregat en el Port de Caucedo, de la República Dominicana. Aquest contenidor va cridar l'atenció dels agents perquè en el 2019 s'havia confiscat cocaïna en un altre similar.

 

Una vegada localitzat i inspeccionat el contenidor es va localitzar la droga,  la qual  es trobava dins de nou embalums, concretament cinc bosses d'esport i quatre sacs de tela d’arpillera que estaven ocultes en el transport i que suposadament anaven a ser extretes pel mètode de ganxo cec.

 

La tècnica de ganxo cec consisteix en el fet que en algun moment, durant el trajecte del contenidor, els narcotraficants poden accedir al seu interior per a introduir la cocaïna i quan aquest arriba a un altre port europeu, obrir-lo abans que sigui inspeccionat per la Duana.

 

El carregament de cocaïna intervingut podria haver aconseguit en el mercat il·lícit un valor superior als catorze milions d'euros. La investigació continua oberta per descobrir i posar a la disposició de la justícia els presumptes responsables dels fets.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 13 d’octubre de 2020

 

 

www.gencat.cat/mossos 

 

@mossoscat         facebook.com/mossoscat