Els Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d'extinció d'un incendi forestal a Tortosa (Baix Ebre)

query_builder   14 octubre 2020 20:43

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d'extinció d'un incendi forestal a Tortosa (Baix Ebre)

Els Bombers de la Generalitat hem estat alertats, a les 18.11 hores, d’un incendi en zona forestal a Coll Redó, al terme municipal de Tortosa. Segons informen els Agents Rurals estaria al límit del pein Serra del Boix-Cardó.

S’hi ha desplaçat 18 dotacions terrestres, dels quals 10 camions d’aigua i 8 vehicles lleugers, de coordinació, comandament i unitats del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals). També s’hi ha desplaçat 2 helicòpters però han hagut de retornar a la base amb l’arribada de l’ocàs.

El foc es troba en un coll, en una zona de difícil accés i on bufa vent moderat. Està en descendent, a mitja vessant, dins del contravent, i es mou lent, però amb intensitat. Treballem en aquesta zona per evitar que propagui cap a una cresta. Està generant algun focus secundari més enllà del perímetre.

En les tasques d’extinció es treballa amb línies d’aigua amb el suport del foc tècnic i les eines manuals.

Els Bombers de la Generalitat treballem sobre una superfície d’unes 3 hectàrees. El potencial del foc seria de més de 50 hectàrees.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Agents Rurals, dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja i una ambulància del SEM (Sistema d'Emrgències Mèdiques) amb caràcter preventiu, entre d’altres