Fomentem el Consum dels Aliments Ecològics
Precisament, amb l’objectiu de continuar avançant en aquesta tendència, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, presenten aquesta tarda a les 18 h, a través del canal YouTube, una nova edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que enguany serà eminentment virtual. També participarà a l’acte en Tomàs Molina, meteoròleg de TV3, que mantindrà una xerrada amb la consellera Teresa Jordà sobre alimentació ecològica mitjançant un Instagram Live que s’emetrà a partir de les 18.45 h des del compte d’Instagram de Tomàs Molina (@tomasmolinab).
Les novetats de la Setmana Bio
A la presentació, s’explicarà en què consistirà aquesta nova edició de la Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica, que tindrà lloc des de dissabte fins al diumenge 25 d’octubre.
La Setmana Bio, un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la participació dels departaments d’Educació i de Territori i Sostenibilitat, és una ocasió per conèixer de primera mà el treball dels productors agroalimentaris ecològics de casa nostra i les característiques i qualitat dels aliments ecològics. Les activitats que formen part del programa han estat organitzades per persones i entitats del sector ecològic mateix amb l’objectiu de donar-se a conèixer entre la població i divulgar la producció i alimentació ecològiques.
Com en anys anteriors, les activitats del programa s’agrupen en 5 famílies: visites a operadors ecològics, activitats comercials, activitats de divulgació, activitats gastronòmiques i la Setmana Bio a l’Escola.
En aquesta ocasió, a causa de la situació sanitària en què ens trobem, la Setmana Bio s’ha adaptat a una celebració virtual. Així doncs, les visites a productors i elaboradors de productes ecològics es podran fer a través de vídeos que ens permetran fer visites virtuals des de casa i conèixer els protagonistes de la producció ecològica a casa seva, des d’on ens mostraran el seu entorn professional i compartiran amb nosaltres les seves experiències i vivències. Les activitats de divulgació també es transformaran en propostes virtuals i ens ajudaran a conèixer els secrets de la producció ecològica i de l’elaboració dels aliments i productes ecològics.
Pel que fa a les activitats comercials , tenint en compte que les botigues continuen oberts, es podran fer presencialment, sempre dins del compliment de les normes sanitàries que s’hagin de seguir en cada cas i en cada moment, que correspon aplicar a l’organitzador de cada activitat.
L’apartat de la Setmana Bio a l’Escola, que agrupa les activitats adreçades a l’alumnat i a la comunitat educativa, també compta amb activitats presencials que es realitzaran dins dels grups estables de convivència, tal com treballen els centres educatius actualment.
Com que es tractarà d’una edició eminentment virtual, el web de setmanabio.cat s’ha adaptat a la situació i s’hi ha creat un nou apartat de recursos en línia. També es presenta un àlbum interactiu que es titula “Del camp a la cuina, l’aventura de la producció ecològica”, orientat als infants de primària, que mostra la vida de dues famílies de pagesos seguint el seu producte des del camp i la granja fins a la taula del menjador escolar, passant per l’obrador i el mercat. Aquest àlbum està orientat a proporcionar una eina atractiva al professorat que permeti presentar a l’alumnat la vida de la pagesia i la producció dels aliments, tot reflexionant sobre el sistema de producció i els models alimentaris. L’àlbum també permet un ús lúdic de descoberta individual.
En relació a l’edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològiques 2020, el pròxim dimarts 20 d’octubre tindrà lloc l’acte de lliurament dels guardons d’enguany, que donaran la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, acompanyada del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la presidenta de l’Associació Vida Sana, Ángeles Parra, que col·labora en el Premi des de la seva creació. Aquest acte es podrà seguir en directe en format virtual, i es podran conèixer els projectes guanyadors de l’edició d’enguany que, segons fonts del jurat, han tingut un nivell de qualitat especialment elevat.
En els següents enllaços trobareu més informació de la Setmana Bio: https://setmanabio.cat, l'àlbum infantil “Del camp a la cuina”: http://album.setmanabio.cat i l'espot de la Setman Bio:https://www.youtube.com/watch?v=0XXpEj8KpeE
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i https://twitter.com/agriculturacat