Conseller Sàmper

Conseller Sàmper: "Hi ha alguna gent que intenta escapolir-se per fer la seva, però el balanç és positiu perquè la majoria compleix"

query_builder   19 octubre 2020 12:06

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Hi ha alguna gent que intenta escapolir-se per fer la seva, però el balanç és positiu perquè la majoria compleix"

foto

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet balanç aquest matí del primer cap de setmana des de que van entrar en vigor les noves restriccions fent un balanç positiu del compliment per part de la població però insistint que cal pedagogia i combatre certes actuacions. “Estem veient que no serà fàcil, per exemple, ahir al Catllar una festa amb 130 persones, una altra a Nou Barris” ha explicat el conseller com a exemples dels incompliments, d’alguna gent que “intenta escapolir-se per fer la seva”. “No obstant això, el balanç és positiu perquè si compares aquestes dues festes amb la totalitat de gent que ho ha complert el percentatge és baix pero hem d’estar amatents”, ha insistit.

Sàmper ha fet aquestes declaracions durant l'entrevista que ha mantingut amb Gemma Nierga, a Ràdio4, on ha recordat que des de la Generalitat s’incidirà especialment en la pedagogia sobre les mesures que prengui el PROCICAT en funció de les indicacions de les autoritats sanitàries. “Des de l’Administració hem de ser empàtics, per tant s’ha d'entendre que son mesures que pretenen retallar certs drets de la gent i per tant hem d’anar fent pedagogia poc a poc i anar estenent un missatge”, ha dit. Sàmper ha afirmat que “no serà fàcil, venim d’una onada inicial  que va ser molt dura amb un confinament total i per tant en aquesta segona el que des del Govern de la Generalitat pretenem és fer molta teràpia pedagògica”.  

El titular d’Interior s’ha mostrat contundent “si amb la teràpia no ens en sortim haurem de ser més restrictius tant en l’aplicació de la norma, que ja tenim ara, com en endurir-les, que és el que no voldríem fer”.

Sàmper ha explicat que “en la reunió de PROCICAT d’avui va una mesura que comporta que els comerços de 24h tanquin a les 22h, a la mateixa hora que tanquen els parcs públics perquè no hi hagi la possibilitat de la compra d’alcohol i evitar festes i botellons”. “Si tenim aquests comerços tancats a les nits que és quan la gent jove va a comprar l’alcohol per fer les seves festes reduïm les opcions de que es facin aquestes festes”, ha dit.

El conseller també s’ha referit a la possibilitat del decret d’alarma com ha passat a Madrid “aquesta seria l’opció més restrictiva  però volem donar la oportunitat a Catalunya de demostrar, una vegada més, que nosaltres som capaços de fer les coses bé  i sense arribar a aquests extrems”.