Conseller Tremosa:

Conseller Tremosa: "Serem allà on es defensin els interessos dels catalans"

query_builder   19 octubre 2020 16:24

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "Serem allà on es defensin els interessos dels catalans"

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha garantit que la Generalitat de Catalunya participarà en la propera Conferència de Presidents, a la qual assistirà la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i ha argumentat que el Govern ha de ser “allà on es defensen els interessos dels catalans” . En una entrevista al programa de TV3 Planta Baixa, el conseller ha considerat que la presència de les principals autoritat europees és una bona oportunitat per demanar “que no es dediquin fons massivament a l’alta velocitat, que no té cap retorn, i que es dediquin a una autèntica reconversió industrial, a generar efectes multiplicadors sobre les pimes i a generar llocs de treball”.

El conseller ha manifestat la importància que tindran els fons europeus per reactivar l’economia catalana. “Estem concentrats en mobilitzar iniciatives perquè Catalunya presenti molts projectes imbatibles, que no puguin ser rebutjats a Madrid i que aspirin a rebre tants recursos d’Europa com sigui possible”, ha resumit. Tremosa ha avançat que “ja estem coneixent propostes de primera mà”, i ha mencionat la mobilitat sostenible i les energies renovables com alguns dels sectors que han de liderar la reactivació industrial del país.

Tremosa ha reconegut que, a curt termini, la situació “malauradament és dolenta, però el país té un potencial fantàstic, i si aixequem la mirada veurem que tenim futur i esperança”. També ha reiterat que els indicadors, com l’increment de la taxa d’estalvis, apunten que hi ha recursos que de seguida que sigui possible aniran cap al consum, i que solucions com els tests ràpids, fiables i barats poden accelerar la recuperació.

Garantir la campanya de Nadal

Tremosa també ha demanat als ciutadans que “revisin els seus hàbits” i que “no es relaxin” per contribuir a frenar els contagis. El conseller ha explicat que les mesures que s’estan prenent estan orientades a “evitar el col·lapse del sistema sanitari, però també a preservar la campanya de Nadal”, i ha recordat que demà el Govern destinarà 40 milions d’euros a compensar immediatament els sectors més afectats per les restriccions que s’han activat.

Finalment, el conseller també s’ha referit a la sentència que condemna alguns membres de la Mesa del Parlament per haver permès el debat i votació de les lleis vinculades al referèndum de l'1 d'octubre. “Debatre en un Parlament no hauria de ser delicte; són coses que no passen a Europa. Hi hauria d’haver hagut una absolució i també hi haurà d’haver ja una solució efectiva per als presos polítics”.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @empresacat | @coneixementcat