Pimes

El Govern aprova mesures urgents per donar suport als sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia

query_builder   20 octubre 2020 15:27

event_note Nota de premsa

El Govern aprova mesures urgents per donar suport als sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia

  • S’habiliten subvencions per a autònoms i pimes dels àmbits de la restauració i d’estètica i bellesa que vegin reduïda la seva facturació pel tancament d’activitats

 

  • S’activa una línia de préstecs a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF dotada amb 20 milions per impulsar la reactivació de restaurants i petits comerços

 

El Govern de la Generalitat ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel PROCICAT, que van entrar en vigor la setmana passada.

 

La primera actuació consisteix en una subvenció adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

 

Per tal de garantir màxima agilitat en l’accés als ajuts, el Govern ha establert un calendari que en simplifica la tramitació. Així, l’acord preveu un termini de cinc dies perquè els establiments afectats traslladin de forma telemàtica les sol·licituds de subvencions, que s’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). En aquest sentit, l’acord insta els òrgans competents en la tramitació a adoptar les mesures necessàries per tal d’assegurar que els procediments de sol·licitud, concessió i pagament del ajut es facin amb la major celeritat.

 

Préstecs de 15.000 euros

 

El paquet de mesures aprovades avui inclou també la posada en marxa d’una nova línia de finançament a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF. L’objectiu dels préstecs, denominats AVALIS ICF Restauració i Comerç, és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç apostant per nous models de negoci que contribueixin a rellançar l’activitat, cobrir les necessitats de liquiditat i assegurar el manteniment de llocs de treballs.

 

Els destinataris dels préstecs són persones treballadores autònomes i microempreses del sector de la restauració i del petit comerç que hagin vist afectada la seva activitat arran de les mesures implementades a causa de la Covid-19. La línia de préstecs, dotada inicialment amb 20 milions d’euros, compta amb l’aval del 100% d’Avalis de Catalunya.

 

L’import dels préstecs s’ha fixat en 15.000 euros més les despeses de risc i mutualitat inherents a Avalis de Catalunya. Els destinataris podran demanar els crèdits a cinc anys amb un any de carència inclòs en el termini.

 

Aquests préstecs, que es poden sol·licitar digitalment a partir de demà a través del web d’Avalis de Catalunya (www.avalis.cat), complementen la resta de solucions financeres que l’ICF i Avalis, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, han posat en marxa en els darrers mesos per aportar liquiditat al teixit empresarial afectat per la crisi de la Covid-19 i assegurar el manteniment de llocs de treball.

 

Al marge d’aquestes actuacions, l’acord també preveu l’activació de mesures impulsades per altres departaments, com és el cas d’un decret llei del departament de Justícia per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined