El vicepresident avui, durant la sessió plenària

Aragonès: "El Govern ha posat sobre la taula 40 M€ en ajuts directes per als establiments afectats pel tancament temporal d'activitats, i si cal els ampliarem"

query_builder   21 octubre 2020 13:14

event_note Nota de premsa

Aragonès: "El Govern ha posat sobre la taula 40 M€ en ajuts directes per als establiments afectats pel tancament temporal d'activitats, i si cal els ampliarem"

El vicepresident avui, durant la sessió plenària

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha subratllat avui que el Govern de la Generalitat “ha posat sobre la taula 40 M€ en ajuts directes” per donar suport als sectors més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19, “i si cal els ampliarem”. El vicepresident ha detallat que els ajuts per als establiments de restauració i estètica i bellesa que hagin de restringir activitats durant 15 dies s’eleven a 1.500 € per establiment, i que “per tal que el pagament sigui ràpid” s’ha habilitat un sistema per activar la convocatòria dels ajuts “en qüestió de dies”.

Aragonès ha reconegut que les mesures aplicades per contenir la pandèmia tenen un impacte econòmic, “però no evitarem una mesura que pot ser considerada impopular si veiem que no fer-ho ens porta a les portes d’un confinament total d’aquí a tres setmanes”, ha remarcat. És per això que ha anunciat la voluntat del Govern de convocar els presidents dels grups parlamentaris “per compartir l’estat de la situació i contribuir entre tots a fer aquesta crida a complir amb les restriccions”. “És absolutament necessari per no haver de prendre mesures més dures”, ha insistit.

L’activació d’ajuts per valor de 40 M€ és una de les diverses mesures de suport a l’economia que va aprovar ahir el Consell Executiu, entre les que també destaca un decret llei per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials i l’aprovació d’una línia d’avals d’Avalis de Catalunya i l’ICF per impulsar la reactivació de restaurants i petits comerços, dotada amb 20 M€. El vicepresident ha reivindicat la necessitat de portar a terme “polítiques expansives” per fer front a la crisi derivada de la pandèmia, “a diferencia de la recepta d’austeritat aplicada en la crisi anterior”.

En aquest sentit, Aragonès també ha explicat que, des de l’inici de la pandèmia, el Govern ha aprovat diversos increments del pressupostos de la Generalitat que s’han destinat a àmbits com la salut, l’educació, el sector assistencial, la cultura o les universitats. A més, ha anunciat que el Govern destinarà les dues dècimes addicionals de dèficit finançat per al 2020 a un pla de xoc “per cobrir també l’àmbit de l’emergència habitacional, la renda garantida i el suport als sectors econòmics i productius, les universitats i els autònoms”.