Foto

Conseller Sàmper: "L'emplaçament dels parcs o el nombre de bombers de la Generalitat no ha de decidir-se a Madrid"

El conseller defensa el model català de bombers de la reforma legislativa impulsada al Congrés dels Diputats

query_builder   22 octubre 2020 19:56

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "L'emplaçament dels parcs o el nombre de bombers de la Generalitat no ha de decidir-se a Madrid"

El conseller defensa el model català de bombers de la reforma legislativa impulsada al Congrés dels Diputats

Foto

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha defensat el model català de bombers i ha apel·lat als grups parlamentaris de Socialistes i Units per Avançar i Catalunya en Comú Podem a excloure'l de la proposició de llei de coordinació dels serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament en el marc del Sistema Nacional de Protecció Civil, presentada per Unidas Podemos-En Comú i Podem-Galicia en Común al Congrés dels Diputats.

"No necessitem una direcció establerta a Madrid que decideixi les directrius, emplaçament de parcs, el nombre de bombers, ni les directrius de formació que fem molt bé des de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya des de fa molt temps", ha assenyalat en resposta a una interpel·lació parlamentària de Junts per Catalunya. Segons Sàmper, "es tracta d'una claríssima retallada de competències de la funció pública" que atempta contra el model mixt dels bombers de la Generalitat, i contra l'autonomia dels bombers de l'Ajuntament de Barcelona, que "des de 1835 s'han gestionat amb èxit". "Els demano que tinguin present que fan un mal irreparable a Catalunya i un mal irreparable a l'Ajuntament de Barcelona. Estic segur que l'alcaldessa està d'acord amb aquestes paraules i per tant demano que siguin capaços de rectificar", ha dit en referència a la llei que impulsen Unidas Podemos i En Comú Podem.

Entre les conseqüències que tindria tirar endavant aquesta proposició, el conseller ha recordat que una llei on només s'inclouen bombers professionals, exclou la meitat de la plantilla dels bombers de la Generalitat i el personal laboral. En aquest sentit, ha incidit en l'arrelament del model mixt de professionals i voluntaris, en funcionament des de 1962. Sàmper també ha recordat que "els bombers de la Generalitat són referents a escala mundial en extinció d'incendis" i ha afegit que "si alguna cosa funciona, no s'ha de tocar. No vull pensar que després de tot el que passat a Catalunya, encara hi ha tendències recentralitzadores".