Terminal amb la imatge de l'idCAT Mòbil

Més d'un milió de persones són usuàries del servei idCAT Mòbil: l'administració digital més a prop

Per accedir a idCAT Mòbil cal registrar-se a la base de dades de la Seu electrònica de la Generalitat

query_builder   23 octubre 2020 10:18

event_note Nota de premsa

Més d'un milió de persones són usuàries del servei idCAT Mòbil: l'administració digital més a prop

Per accedir a idCAT Mòbil cal registrar-se a la base de dades de la Seu electrònica de la Generalitat

  • idCAT Mòbil és un sistema àgil i senzill per identificar-se i signar per fer tràmits i demanar serveis a les administracions públiques catalanes.  
  • El servei consisteix en la tramesa d’una contrasenya d’un sol ús al mòbil.
Terminal amb la imatge de l'idCAT Mòbil

L’idCAT Mòbil es va posar en marxa l’any 2016 i a data d’avui hi ha 1.013.000 persones. Pràcticament la meitat de les persones usuàries s’han donat d’alta després de març de 2020. El fet determinant per aquest increment d’altes és el procés de la pandèmia de la COVID-19. Aquest augment s’ha produït molt especialment durant la fase de confinament en què les oficines d’atenció i registre van romandre tancades i, per tant, no es podien obtenir altres certificats digitals, ja que la majoria requereixen de presencialitat.

Això mostra la importància que ha tingut idCAT Mòbil en els darrers mesos per possibilitar que la ciutadania pugui fer gestions per canals digitals. L’idCAT Mòbil va ser el mitjà d’identificació emprat per poder sol·licitar tots els ajuts socials derivats de la crisi sanitària i també se n’ha consolidat l’ús amb la preinscripció dels cicles formatius i altres tràmits. Properament també es podrà utilitzar per a la preinscripció de la resta d’ensenyaments.

Per accedir a idCAT Mòbil cal registrar-se el primer cop a la base de dades de la Seu electrònica de la Generalitat. Aquest registre es pot fer en línia, sense desplaçaments i l’alta és immediata (https://idcatmobil.seu.cat/). S’hi poden registrar totes les persones que disposin de DNI, TIE i Targeta Sanitària de CatSalut (TSI) o bé tinguin cobertura de MUFACE. També es pot fer l’alta a les oficines d’atenció ciutadana.

En un futur immediat també es posarà en marxa el registre en línia per a persones estrangeres comunitàries que resideixen a Catalunya mitjançant un sistema de videoidentificació. Amb aquest sistema es verifica la identitat de les persones visualitzant el passaport o el document d’identificació del seu país d’origen i tampoc no requereix desplaçar-se a una oficina. Es cobreix, així, un altre col·lectiu de persones que fins ara no es podien registrar en línia, ja que es requeria el permís de residència.

El fet de garantir el registre en línia i sense desplaçaments a un percentatge molt alt de ciutadana i la facilitat i immediatesa a l’hora de donar-s’hi d’alta fan de l’idCAT Mòbil un servei molt ben valorat per la ciutadania, ja que facilita molt la tramitació.

L’objectiu actual és ampliar les utilitats del registre de persones usuàries d’idCAT Mòbil perquè pugui ser la base de dades de contactes única que puguin utilitzar les administracions públiques catalanes per comunicar-se amb la ciutadania. Així només caldrà informar un cop qualsevol canvi en les dades de contacte i servirà per a tots els expedients en curs.