Alliberament de tortugues Montsant

El Parc Natural de Montsant allibera 233 tortugues mediterrànies

query_builder   23 octubre 2020 15:13

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de Montsant allibera 233 tortugues mediterrànies

  • Les tortugues reintroduïdes avui procedien del Zoo de Barcelona, del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera i del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC)

 

  • Des de l’inici del programa de reintroducció del parc s’han tornat al medi prop de 6.000 exemplars
Imatge de l'alliberament

El Parc Natural de Montsant ha alliberat al medi 233 tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni) de diferents procedències: 14 del Zoo de Barcelona, 50  del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera i la resta del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), en el marc del programa de reintroducció que té en marxa des del 2005. La majoria dels exemplars alliberats avui són joves i només una dotzena, adults.

 

Aquesta espècie es troba molt amenaçada a la península Ibèrica, a conseqüència principalment de la pèrdua d’hàbitats, i a tot l’Estat només es troba a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears.

 

Per això, el parc treballa en col·laboració amb el Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) per a aconseguir una població estable i viable d’entre 10.000 i 20.000 exemplars, mitjançant alliberaments organitzats periòdicament.

 

Enguany el Parc Natural de Montsant preveu alliberar 400 tortugues mediterrànies, i des que va començar el programa de recuperació, se n’han reintroduït prop de 6.000.

1  

Imatges

Imatge alliberament

Imatge alliberament 658

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 350