Imatge

La Generalitat desactiva l'avís preventiu per contaminació per partícules PM10 a tot Catalunya

query_builder   24 octubre 2020 11:09

event_note Nota de premsa

La Generalitat desactiva l'avís preventiu per contaminació per partícules PM10 a tot Catalunya

  • La Generalitat va declarar dijous un episodi d’alta contaminació arran de la intrusió de pols africana, que havia fet augmentar la concentració de partícules en suspensió en l’aire
Imatge

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat aquest dissabte, a les 11 hores, l’avís preventiu per contaminació per partícules PM10 que va activar ahir divendres per tota Catalunya després que dijous, 22 d’octubre, es va haver de declarar un episodi d’alta contaminació per aquest motiu.

 

La decisió de donar per acabat l’avís preventiu l’ha pres la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, atès que ja no se segueixen donant les condicions que van donar lloc a la seva activació. En concret:

 

 

Reduir la generació i la resuspensió

 

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, durant l’activació del protocol s’ha informat la població perquè utilitzés els transports públics si s’havia de desplaçar i s’han emès consells generals a través del CECAT i de l’ATM; a més d’instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. D’acord amb el Departament de Salut, també s’ha recomanat moderar l’activitat a l’aire lliure a les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries així com, a tota la població, a evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.

 

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 124