Palau Robert

Una iniciativa de la Fundació Setba

"Magistrals", una exposició que reivindica l'art per a col·lectius en risc d'exclusió al Palau Robert

query_builder   28 octubre 2020 12:24

event_note Nota de premsa

Una iniciativa de la Fundació Setba

"Magistrals", una exposició que reivindica l'art per a col·lectius en risc d'exclusió al Palau Robert

El Palau Robert presenta l’exposició “Magistrals”, que recull pintures de deu artistes amb discapacitat intel·lectual que han guanyat el premi que convoca la Fundació Setba des del 2011. La mostra es pot visitar del 29 d’octubre al 29 de novembre, al Jardí.
Palau Robert
El projecte Magistrals, impulsat per la Fundació Setba, pretén potenciar la creativitat i reconèixer el talent d’aquests artistes “magistrals”, atesa la demanda de formació artística per part de les entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual. L’artista escollit per a aquesta formació és el pintor Jaume Súnico, que compta amb la col·laboració d’alumnes del màster d’Arts visuals i educació de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Aquest any, a causa de la covid-19, les sessions han passat de fer-se manera presencial a cada una de les entitats a fer-se telemàticament.

Els retrats dels artistes que protagonitzen l’exposició van anar a càrrec de l’estudi La Fotogràfica, format per l’artista Marta Fàbregas i el fotògraf Marc Vidal.

El Premi Setba, creat el 2011 per la Fundació Setba, és un certamen de pintura destinat a persones amb discapacitat intel·lectual. És el guardó d’aquestes característiques més ben dotat de l’Estat espanyol. Des del 2011, s’hi han presentat 4.886 obres, procedents de 135 entitats diferents.

Durant els deu anys del Premi han format part del jurat els crítics d’art Mery Cuesta i Ricard Mas Peinado; els artistes Pep Camps, Núria Guinovart i Roser Oduber; el galerista Raimon Maragall; Glòria Cid i Isabel Abad, de la Fundació “la Caixa”; Josep Fèlix Bent, president del Reial Centre Artístic de Barcelona; Josep Manuel Jaurena, gerent de l’empresa Art Mir, i Belen Gràcia i Cristina Sampere.

La Fundació Setba és una entitat privada sense ànim de lucre que, des de l’any 2009, organitza i produeix projectes adreçats a col·lectius en risc d’exclusió per contribuir a la transformació social a través de l’art i la cultura.

Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el 2019 es van comptabilitzar un total de 66.741 persones amb una discapacitat intel·lectual de més del 33% a Catalunya.

2  

Imatges

Erik Nitsch. Los monstruos. 2012

Erik Nitsch. Los monstruos. 2012 1673

Mònica López. Amor pasional. 2015

Mònica López. Amor pasional. 2015 228