Salut i Treball, Afers Socials i Famílies acorden intervenir la residència de gent gran Minipark de Pineda de Mar

A partir d'ara l'entitat Acurat n'assumirà provisionalment la direcció i la gestió amb la supervisió de Salut

query_builder   28 octubre 2020 16:34

event_note Nota de premsa

Salut i Treball, Afers Socials i Famílies acorden intervenir la residència de gent gran Minipark de Pineda de Mar

A partir d'ara l'entitat Acurat n'assumirà provisionalment la direcció i la gestió amb la supervisió de Salut

Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han declarat la intervenció de la residència Minipark de Pineda de Mar després que diversos informes de Salut Pública, Atenció Primària i el Servei d’Inspecció de Treball, Afers Socials i Famílies fessin aquesta recomanació atesa la situació epidemiològica i assistencial del centre. A partir d’ara l’entitat Acurat assumirà provisionalment la direcció i la gestió del centre. Així mateix, des de Salut es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes.

 

L’entitat Acurat Iniciativa Social SL es farà càrrec de la dotació del centre amb personal propi i els treballadors que ja disposa Minipark quedaran sota la seva direcció.

 

Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. En concret, ara mateix al centre hi ha 37 residents, dels quals 30 són positius en COVID19. D’aquests, 9 es troben en règim d’hospitalització a domicili al mateix centre i supervisats diàriament per un metges internista i una infermera de l’Hospital de Calella. A més, hi ha 2 residents ingressats a l’hospital i 12 més que han estat traslladats a la residència Orpea de Girona. Fins al moment s’han produït dues defuncions atribuïbles a la Covid19.

 

En els informes es detallen tot un seguit de situacions que posen de manifest deficiències en l’adopció de mesures específiques de protecció i sectorització al centre, i en general en l’aplicació dels protocols per fer front a la COVID19 que han motivat la decisió d’intervenir de manera immediata la residència Minipark.