Tarragona comptarà amb la primera xarxa 5G

Un salt endavant tecnològic per a la ciutat

query_builder   26 octubre 2020 09:00

event_note Nota de premsa

Tarragona comptarà amb la primera xarxa 5G

Un salt endavant tecnològic per a la ciutat

.
Xarxa 5G

Tarragona disposarà dels primers serveis comercials de 5G abans de principis de 2021. D'aquesta manera, els tarragonins i tarragonines podran gaudir de la nova xarxa 5G amb velocitats de fins a 1Gbps en descàrrega, que multipliquen per 10 les velocitats de la xarxa 4G. Això serà possible gràcies al desplegament del Pla d’Educació Digital del Departament d’Educació que, d’entre d’altres, preveu la millora de la connectivitat a Internet dels centres educatius de Catalunya. El treball coordinat entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona permet l’inici del desplegament de la xarxa en dos emplaçaments: un a la Part Alta i un altre al voltant de la zona educacional de Sescelades.

La xarxa 5G redueix la latència o retard a menys de 10 mil·lisegons en condicions ideals. Aquesta característica, que és el que es triga des que premem el botó fins que es produeix l'acció, obre la porta a nous serveis i aplicacions que necessiten immediatesa. Per exemple, permetrà –en l’àmbit del turisme- utilitzar la realitat augmentada, fàbriques amb sensors que avisen automàticament, l’agricultura de precisió amb sistemes d'intel·ligència artificial per a la recol·lecció de les collites, operacions de cirurgia a distància o que la conducció autònoma sigui una realitat, entre d'altres.

Pel que fa al sector de l'educació, l'aplicació del 5G suposa, entre altres coses, el desenvolupament de noves experiències d'aprenentatge personalitzades i millor comprensió per part dels alumnes, gràcies a l'aplicació de realitat virtual.

En el sector de la salut, la nova generació serà un gran avanç per a la medicina, facilitant l'accés a consultes en línia, o la incorporació de robots en les cirurgies amb control remot dels mateixos i sense latència. El mateix passarà en el sector del turisme, que -gràcies a la realitat virtual o la intel·ligència artificial- els turistes podran gaudir de noves experiències immersives i diferenciadores.

Més informació: nota de premsa