Detingut a Barcelona un home que va justificar l'assassinat del professor francès Samuel Paty i va fer una crida a cometre més atacs terroristes

query_builder   31 octubre 2020 11:20

event_note Nota de premsa

Detingut a Barcelona un home que va justificar l'assassinat del professor francès Samuel Paty i va fer una crida a cometre més atacs terroristes

. L’home va utilitzar els seus perfils virtuals per compartir publicacions de xeics extremistes i d’altres usuaris amb missatges clars que legitimaven la decapitació del professor francès a París el passat 16 d’octubre

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació han detingut un home, de nacionalitat marroquina,  per un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme i un delicte d’incitacióa cometre delictes de terrorisme. L’home, que va ser detingut ahir a la capital catalana, publicava missatges a les xarxes socials on enaltia els atacs i incitava a cometre més accions terroristes.

Els investigadors de la Comissaria General d’informació de Barcelona van detenir-lo, després d’una investigació, on es constatava que l’home va defensar i justificar l’atemptat terrorista perpetrat contra un professor francès el passat 16 d’octubre quan va ser decapitat.

L’operació policial s’inicia en el marc  de l’estudi i monitorització de les xarxes socials  que s’utilitzen com altaveu per a la proliferació de discursos extremistes de base gihadista. Una de les tasques dels especialistes en aquest àmbit és la prevenció i la detecció dels processos de radicalització violenta que condueixen a l’extremisme violent. 

En aquest sentit, el detingut va utilitzar els seus perfils virtuals per compartir diverses publicacions de xeics extremistes i d’altres usuaris que tenien per objectiu difondre un missatge clar i d’inqüestionable de legitimació de l’assassinat del professor francès, fins hi tot de fer una crida a realitzar actes de revenja contra aquells que faltin al respecte al profeta.

Entre els seus postulats, insisteix també en la necessitat de promoure la gihad, és a dir, l’enfrontament violent, directe i armat per defensar el Profeta i proclamar un califat mundial.

La investigació s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció 3 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Després de passar avui a disposició judicial, el jutge ha decretat llibertat amb mesures cautelars d’obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat i la retirada del passaport.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 28 d’octubre de 2020

2  

Imatges

IMG2

IMG2 354

IMG1

IMG1 787