GC

El vicepresident Aragonès i la consellera Budó compareixeran al Parlament a petició pròpia

query_builder   3 novembre 2020 18:52

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès i la consellera Budó compareixeran al Parlament a petició pròpia

  • Els membres del Govern intervindran per informar de les darreres mesures preses per l'executiu per contenir el brot de Covid-19
  • El Ple debatrà dos decrets llei sobre els lloguers de locals comercials i els centres residencials

Aquest dimecres s’inicia una nova sessió del Ple del Parlament que comptarà amb la compareixença del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera portaveu, Meritxell Budó. Intervindran a petició pròpia per informar de les darreres mesures preses per l’executiu per contenir el brot de coronavirus, i està previst que hi compareguin també en les properes sessions.

Lloguers de locals comercials

Dimecres a la tarda es debatran dos decrets lleis que porta el Govern a la cambra. El primer és el 34/2020, de 20 d’octubre, de mesures urgents de suport a l’activitat econòmica desenvolupada en locals de negoci arrendats, que facilita que els negocis tancats per la Covid-19 puguin pagar la meitat del lloguer mentre durin les restriccions. Serà la consellera de Justícia, Ester Capella, qui el presentarà. Aquest decret permet que els arrendataris dels locals que tenen l’activitat suspesa o limitada puguin demanar una rebaixa del preu del lloguer, fins a la meitat si no s’arriba a un acord.  

Manteniment de llocs de treball als centres residencials

El segon dels decrets lleis serà presentat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i modifica alguns articles dels decrets llei 19/2020 i 29/2020. Preveu mesures per al manteniment dels llocs de treball dels proveïdors del Sistema Català de Serveis Socials i el finançament de les places dels centres residencials i els centres de dia per reforçar el personal d’atenció directa i intensificar les mesures contra la Covid-19.

Sessió de control al Govern

Dimecres al matí s’iniciarà la sessió de control al Govern, en què els membres de l’Executiu respondran les preguntes orals formulades pels grups parlamentaris.  La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, obrirà el torn responent dues preguntes sobre l’afectació de la Covid-19 en el sector cultural i les mesures preses pel Govern per minimitzar-ne els efectes. La consellera de Salut, Alba Vergés, respondrà dues preguntes més sobre la gestió de la pandèmia, i en concret, a les residències i centres d’atenció a la gent gran.

Al seu torn, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, contestarà tres preguntes en relació als ajuts econòmics del Govern per als sectors més afectats per les mesures contra el coronavirus. La seguirà la consellera de Justícia, Ester Capella, que respondrà una pregunta sobre la vulneració del dret a la intimitat en diverses operacions policials; i el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, que respondrà sobre el suport als treballadors afectats per la pandèmia.

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, s’ocuparà de sis preguntes: una sobre les prioritats pressupostàries, i la resta sobre la situació política. Finalment, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, respondrà una pregunta sobre les actuacions relatives a la moratòria dels desnonaments i el conseller d’Exteriors, Bernat Solé, clourà la sessió de control amb una pregunta sobre el cost d’elaboració i els destinataris del brífing 12/2019.