Captura de pantalla de la reunió telemàtica

Territori i Sostenibilitat reforça el servei de transport per carretera entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa

query_builder   6 novembre 2020 11:42

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat reforça el servei de transport per carretera entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa

  • A partir de dilluns, 9 de novembre, es millora l’oferta de dilluns a divendres feiners al final del dia

 

  • Un cop s’elimini el confinament municipal dels caps de setmana, s’incorporaran 4 noves expedicions en dissabtes feiners i s’ampliarà l’oferta amb 3 noves expedicions pel matí en dies festius
Captura de pantalla de la videoconferència

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforça a partir de dilluns, 9 de novembre, les connexions amb autobús entre Navarcles, Sant Fruitós de Bages i Manresa. Així, ho ha explicat avui el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, a través d’una videoconferència amb representants del territori. De dilluns a divendres feiners, s’afegeixen 3 noves expedicions tant d’anada com de tornada, al final del dia, ampliant la cobertura horària que finalitza el servei a Navarcles a les 23 hores.

Taula d'horaris 1

D’altra banda, quan s’acabin les restriccions de mobilitat els caps de setmana, els dissabtes feiners s’incorporaran 3 noves expedicions tant d’anada com de tornada al llarg del dia, de manera que s’ampliarà la cobertura horària; i una darrera expedició al final del dia, des de Manresa (21.45h), i des de Navarcles (21.20h). Això permetrà als usuaris una millor comunicació amb la capital de la comarca.

 

Finalment, es millorarà la cobertura horària del servei els dies festius amb 3 noves expedicions, tant d’anada com de tornada, en la franja del matí. D’aquesta manera els usuaris podran arribar a Manresa pel matí, cosa que fins ara no podien fer ja que només es donava servei per la tarda.

Taula d'horaris 2

Tenint en compte les restriccions de mobilitat existents actualment, a causa de la pandèmia de la COVID-19, es realitzaran les millores en dia feiner ja que s’allarguen horaris i es poden atendre a treballadors de serveis essencials, però la millora dels caps de setmana es posarà en servei quan s’elimini el confinament municipal dels caps de setmana.

 

En declaracions del director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, “aquest increment de freqüències és necessari per als ciutadans de la comarca, i donem resposta a diferents peticions del territori, tant en dies feiners, dissabtes feiners i dies festius. Ampliem la cobertura horària al llarg del dia, acabant el servei més tard, i fem una millora molt important els caps de setmana.

 

Aquesta línia, operada per l’empresa Transbages, de Sagalés, va transportar  323.272 viatgers l’any 2019. Aquesta xifra suposa un increment del 5,58% respecte l’any anterior.

3  

Imatges

Fotografia de la reunió telemàtica

Fotografia de la reunió telemàtica 186

Taula d'horaris 1

Taula d'horaris 1 472

Taula d'horaris 2

Taula d'horaris 2 357

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 515