condol

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Lloret de Mar presumptament víctima de la violència masclista

query_builder   9 novembre 2020 17:37

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Lloret de Mar presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi que ha tingut lloc aquest matí a Lloret de Mar (La Selva) presumptament a mans de la parella, un home que ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que “el Govern de la Generalitat de Catalunya té la prioritat d’avançar de manera ferma en l’erradicació de les violències masclistes i continuar la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”.

Meritxell Budó ha lamentat els fets i ha expressat que “el feminicidi és l’expressió més cruel i visible de les violències masclistes. És molt important el compromís de tothom per no permetre tot allò de la nostra societat que fa possible que existeixin les violències masclistes en totes les seves expressions i àmbits”.

Budó ha subratllat que “cada dia veiem que millora la detecció i s’incrementa el rebuig social contra aquest greu problema estructural. No hi ha dreceres. L’única manera d’erradicar aquesta violència patriarcal és avançar en la igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits socials. Treballem i actuem, totes i tots, per a una Catalunya igualitària on les dones puguin viure lliures i sense por”.

Les dones que ho necessitin poden adreçar-se al telèfon 900 900 120 que és un servei de l’Institut Català de les Dones que atén de manera permanent, gratuïta i en diferents idiomes. També poden acudir als serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD).

Nota als mitjans: recordem que per informar teniu a disposició el document Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació