gavín cimalsa riuclar

Entren a la recta final les obres de millora de l'aparcament de vehicles pesants de mercaderies perilloses del polígon Riuclar (Tarragona)

query_builder   10 novembre 2020 13:09

event_note Nota de premsa

Entren a la recta final les obres de millora de l'aparcament de vehicles pesants de mercaderies perilloses del polígon Riuclar (Tarragona)

  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el president de CIMALSA, Enric Ticó, visiten la rehabilitació del recinte, que compta amb un pressupost d’1,2 MEUR

 

  • Gavín recorre les instal·lacions de la CIM el Camp, una de les plataformes logístiques més grans de Catalunya
riuclar gavín cimalsa

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat, juntament amb el president de CIMALSA, Enric Ticó, i el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, l’obra de millora de l’aparcament de vehicles pesants de  mercaderies perilloses del polígon Riuclar, a Tarragona, que estan en la seva recta final. Els treballs, amb un pressupost d’1,2 MEUR, tenen com a objectiu posar al dia aquesta instal·lació, que va entrar en funcionament el 1986.

 

Aquest aparcament, gestionat per l’empresa pública CIMALSA, ocupa una superfície de 43.000 metres quadrats, disposa de 205 places per a tràilers i compta amb serveis complementaris com rentador de cisternes, restaurant, vestuaris i benzinera. Les obres, que van començar el setembre de 2019, inclouen principalment la renovació dels accessos a l’aparcament, i la millora dels sistemes següents: contra incendis, de detecció de gasos, elèctric i d’enllumenat i de depuració d’aigües.

 

“La Generalitat inverteix per aportar seguretat i serveis al transport i a la logística, doncs, com estem veient en aquesta crisi sanitària, és el sector que garanteix el subministrament de productes bàsics i essencials al sistema sanitari i a la ciutadania”, ha assenyalat Isidre Gavín. “En el cas de les mercaderies perilloses, sovint vinculades a la indústria farmacèutica i de productes per a la higiene, és també un sector econòmic especialment potent al Camp de Tarragona que ha resistit aquesta crisi i que convé potenciar”, ha afegit.

 

En concret, les principals actuacions de reforma són:

 

  • Instal·lació d’una nova xarxa de distribució d’aigua per protecció contra incendis del recinte

 

  • Sistema de detecció de gasos i detecció d’incendis

 

  • Reforma del dipòsit d’emmagatzematge d’aigua contra incendis

 

  • Substitució i instal·lació de nova tanca perimetral al recinte

 

  • Instal·lació d’un nou separador d’hidrocarburs en la xarxa de sanejament existent.

 

  • Nova canalització enterrada perimetral de previsió d’electricitat, comunicacions i xarxa de posada a terra.

 

  • Nova senyalització vertical de la instal·lació

 

  • Construcció d’una nova caseta de control i barreres d’accés al recinte

 

D’altra banda, el secretari Isidre Gavín ha visitat l’aparcament de vehicles de transport de mercaderies situat al mateix polígon de Riuclar, una infraestructura construïda pel Departament i gestionada per la Federació d’Autotransport de Tarragona (FEAT). Aquesta àrea d’estacionament té una superfície de 75.600 m2  i compta, entre d’altres serveis, amb un simulador de conducció que s’utilitza per a la formació dels professionals del sector.

 

 

gavín cimalsa camp tarragona

Segona fase de la CIM el Camp

D’altra banda, el secretari Isidre Gavín ha visitat la CIM el Camp que, amb una superfície de 78 hectàrees en total, representa una de les plataformes logístiques més grans de Catalunya. Aquesta Central Integrada de Mercaderies està ubicada entre els municipis de Tarragona, Reus i la Canonja. Es desenvolupa en dues fases, el sector oest, de 42 hectàrees, i el sector est, de 36 hectàrees.

 

La CIM el Camp és una de les plataformes logístiques més grans de Catalunya, amb una superfície de 78 Ha en total, ubicada estratègicament entre els municipis de Tarragona, Reus i La Canonja, amb accés directe a les autovies A-7 i T-11. Es desenvolupa en dues fases, el sector oest, de 42 Ha, ubicat als termes municipals de Reus i La Canonja, actualment en servei, i el sector est, de 36 Ha, ubicat als termes municipals de Tarragona i La Canonja, que està iniciant la seva tramitació.

 

El sector urbanístic CIM el Camp oest, que abasta els municipis de Reus i la Canonja, està format per dues zones ben diferenciades: el recinte tancat de parcel·les logístiques que formen la CIM el Camp pròpiament i un Parc d’Activitats Terciàries (PAT) exterior a la CIM i destinat a altres usos complementaris com oficines, serveis, hotel, comerç de grans establiments singulars, entre d’altres.

Les obres d’urbanització d’aquest sector van finalitzar l’any 2006, amb una inversió total per part de CIMALSA de 50,5 MEUR. Actualment, hi ha 14 empreses instal·lades, prop del 60% de l’ocupació, el que ha suposat la creació de 550 llocs de treball. De la resta de parcel·les n’hi ha 2 venudes pendents d’edificar i 3 disponibles, propietat de CIMALSA, on s’ha executat les obres de moviment de terres per a facilitar la seva comercialització.

 

El sector est de la CIM el Camp te una superfície total de 36 Ha. Actualment, l’Incasòl està redactant el Pla Parcial i el projecte d’urbanització. La inversió total prevista per a desenvolupar aquest àmbit ascendeix a 45,6 MEUR. Aquest sector constarà d’una zona logística amb 145.000 m2, que constituirà l’ampliació de l’actual recinte tancat de la CIM el Camp, i una zona exterior terciària de 100.000 m2 que es connectarà amb el sector comercial de Les Gavarres.

 

3  

Imatges

Fotografia

Fotografia 162

Fotografia

Fotografia 325

Cim el Camp general

Cim el Camp general 117

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 376