.

El projecte per a la creació del Col·legi d'Higienistes Dentals de Catalunya s'obre a la participació pública

query_builder   10 novembre 2020 16:36

event_note Nota de premsa

El projecte per a la creació del Col·legi d'Higienistes Dentals de Catalunya s'obre a la participació pública

El Govern ha estat informat avui de l’obertura a consulta pública del projecte de decret de creació del Col·legi d’Higienistes Dentals de Catalunya. La constitució de la futura corporació de dret públic servirà per representar els interessos dels professionals catalans d’aquest àmbit, que ara només poden col·legiar-se fora de Catalunya. Es preveu que un col·legi propi tindria l’adhesió inicial d’entre un 25 i un 30 per cent de les persones que exerceixen aquesta professió.

El Departament de Justícia durà a terme la consulta pública prèvia a l’elaboració del projecte de decret que permetrà la creació del Col·legi d’Higienistes Dentals de Catalunya.

Aquest col·legi exercirà la defensa de l’interès públic de l’exercici d’aquesta professió a Catalunya i la representació dels seus professionals. Alhora sotmetrà els professionals a unes normes deontològiques i de control compartides. I també haurà de garantir la protecció dels interessos dels usuaris d’aquests serveis.

El projecte de decret donarà resposta a la demanda dels professionals, agrupats actualment en l’Associació d’Higienistes Dentals i Auxiliars de Catalunya (AHIADEC).