MAC

La consellera Budó subratlla la contribució del sector audiovisual en estendre el coneixement del català

La consellera de la Presidència ha participat telemàticament a la inauguració del Mercat Audiovisual de Catalunya

query_builder   11 novembre 2020 15:39

event_note Nota de premsa

La consellera Budó subratlla la contribució del sector audiovisual en estendre el coneixement del català

La consellera de la Presidència ha participat telemàticament a la inauguració del Mercat Audiovisual de Catalunya

MAC

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha destacat la “contribució” del sector audiovisual en “estendre el coneixement de la llengua catalana i incrementar-ne l’ús social” i el “paper fonamental” dels mitjans de comunicació de proximitat. Ho ha dit durant la inauguració del 21è Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), en què hi ha participat de manera telemàtica des del Palau de la Generalitat. Budó també ha posat en valor el “coneixement i informació des d’una òptica catalana i en català” de les revistes i la premsa de proximitat aportant una “perspectiva de la realitat a les comarques i els municipis” que, d’altra banda, “quedaria invisible i anònima”.

 

Budó també ha recordat els “greus efectes” de la Covid-19 i ha apuntat que l’audiovisual “no en queda exempt”. Ha qualificat d’”activitat essencial” i d”imprescindible” la feina que desenvolupa aquest sector.

 

La consellera de Presidència ha explicat que el Govern està treballant en la reforma de la Llei de l’Audiovisual en el context de la directiva europea de serveis de comunicació, una normativa que “en el seu moment va establir el marc regulador general del sector audiovisual de Catalunya i que cal adaptar a la nova realitat”.

 

En aquest sentit, ha fet referencia al canvi d’hàbits de consum audiovisual durant la pandèmia i ha mostrat la voluntat de “contribuir a consolidar un escenari futur amb un sector de mitjans de comunicació audiovisual catalans i en català” que sigui “fort, potent, preparat i capaç de competir amb la pluralitat de plataformes i suports actuals i futurs”.

 

Finalment, ha explicat que hi ha una “demanda real” de comunicació de proximitat que haurà de competir en un “ecosistema divers” i “només ho podrà fer treballant conjuntament, sense excloure ningú i amb el suport de les administracions públiques”. Per aconseguir-ho, ha assegurat, “calen també espais d’intercanvi, debat i reflexió com el que ofereix el MAC”.

 

Durant la inauguració d’aquesta nova edició del Mercat Audiovisual de Catalunya també hi ha intervingut el seu director, Josep Maria Codina; el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Lluís Garriga; el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la diputada adjunta a la Presidència de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz; i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.