Miniatura

Comencen les preinscripcions al nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància

query_builder   12 novembre 2020 09:22

event_note Nota de premsa

Comencen les preinscripcions al nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància

Foto web 1

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya promouen el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància, uns estudis pioners que s’impartiran des de l’Escola Agrària de Tàrrega amb l’Institut Obert de Catalunya (IOC).

Amb l’objectiu d’optimitzar recursos i d’assegurar l’eficiència i la qualitat formativa, s’ha establert una col·laboració entre l’Escola Agrària de Tàrrega, que aportarà la seva àmplia experiència en formació professional inicial agrària, i l’IOC, que proporcionarà la plataforma didàctica i el funcionament acadèmic específic. Des del DARP també s’ha produït diversos materials didàctics, que permetran disposar de continguts tècnics d’actualitat i compatibles amb les plataformes digitals actuals.

Foto web 2

 

  • A qui va dirigit aquest cicle formatiu?

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància neix per a suplir la demanda de totes aquelles persones que volen dedicar-se al sector agrícola i/o ramader, però que, per motius personals o professionals, no poden assistir presencialment als cicles formatius que ja s’ofereixen des de les Escoles Agràries del DARP i des dels centres del Departament d’Educació.

El curs també es dirigeix a treballadors en actiu del sector que vulguin completar estudis reglats.

Amb aquesta formació, el DARP i l’Escola Agrària de Tàrrega volen seguir contribuint al relleu generacional del món rural i a la incorporació de joves a l’empresa agrària

  • Quan duren els estudis i com s’estructura els continguts?

La durada del cicle formatiu és de 2.000 hores, i està organitzat en 6 semestres que es cursaran en 3 anys. Cada semestre s’inicia amb un mòdul formatiu diferent, i es va alternant els continguts agrícoles i ramaders amb mòduls de gestió empresarial. L’alumne pot matricular-se a tot el cicle formatiu o realitzar una matrícula flexible, escollint algunes unitats formatives.

La formació a distància s’efectuarà a través de la plataforma Moodle, que permetrà als alumnes seguir el temari mitjançant material imprimible, i també utilitzar el recurs de la lliçó interactiva. Es realitzarà 135 hores presencials en mòduls professionals que requereixen la presència física dels estudiants com ara el control fitosanitari, la implantació de cultius o la producció agroalimentària.

Els alumnes també duran a terme la Formació en Centres de Treball, unes pràctiques formatives no laborals incloses en tots els ensenyaments de formació professional. Se seleccionarà les empreses d’acord amb el currículum del cicle i les necessitats individuals dels estudiants, facilitant que puguin especialitzar-se en el sector que més els interessi.

Foto web 3
  • Quines sortides professionals té aquest cicle formatiu?

Amb aquesta formació els alumnes obtenen la titulació de tècnics en producció agropecuària, i tindran els coneixements necessaris per a atendre criteris de qualitat i rendibilitat, realitzant operacions de producció i de manteniment d’instal·lacions i equips, i aplicant la legislació de protecció ambiental, prevenció de riscos laborals, benestar animal, i seguretat alimentària. A més, amb aquests estudis queden acreditats els cursos tècnics i de gestió empresarial necessaris que han de cursar els joves que vulguin sol·licitar en un futur la incorporació a l’empresa agrària i l’ajut de primera instal·lació del DARP.

Els graduats en el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària podran treballar per compte d’altri o per compte propi en sectors com la ramaderia, l’agricultura, l’horticultura, la fructicultura, la floricultura, l’avicultura, l’apicultura, cultius, cria de bestiar, producció de llet i ous, i gestió de maquinària agrícola i ramadera.

  • Quan es pot fer la preinscripció i la matrícula?

El període de preinscripcions s’inicia el 13 de novembre i finalitza el 14 de gener. Les sol·licituds es realitzaran de forma telemàtica a l’enllaç habilitat en l’espai web. La matrícula es formalitzarà del 18 al 28 de gener, i les classes virtuals s’iniciaran el 19 de febrer del 2021.

Tots els interessats poden obtenir informació del cicle formatiu al web de l’IOC i al web de l’Escola. També poden contactar amb l’Escola Agrària de Tàrrega mitjançant el telèfon 973 31 07 15 o el correu electrònic aecatar.daam@gencat.cat

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat