Fotografia de família de la visita a Idiada

INDÚSTRIA

Conseller Tremosa: "Amb l'empenta del Govern i dels Fons Europeus, Idiada enfortirà el seu lideratge i generarà ocupació d'alt valor afegit"

query_builder   12 novembre 2020 19:30

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Conseller Tremosa: "Amb l'empenta del Govern i dels Fons Europeus, Idiada enfortirà el seu lideratge i generarà ocupació d'alt valor afegit"

  • El conseller d’Empresa i Coneixement ha visitat aquesta tarda les instal·lacions d’Idiada a Santa Oliva i ha mantingut una reunió de treball amb els màxims responsables del centre
  • El Departament, a través d’Avançsa, destinarà 15,3 milions per a la construcció de pistes de proves i instal·lacions per a vehicles connectats i autònoms
Foto de família de la visita a Idiada.
Foto de família de la visita a Idiada.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquesta tarda Idiada. Després de fer un recorregut per les seves instal·lacions, el conseller ha mantingut una reunió de treball amb els màxims responsables d’aquest centre, que és referent de tot Europa pel que fa a la realització de proves en el sector de l’automòbil.

Amb l’objectiu de consolidar aquest lideratge, Tremosa ha recordat que la Generalitat ha aprovat recentment destinar, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, 15,3 milions d’euros per a millorar les seves instal·lacions. “Ja són les millors pistes del continent, però amb aquesta inversió consolidarem el seu lideratge i garantirem que segueixin venint les millors marques del món a fer els seus tests”, ha subratllat el conseller.

Però a més a més, durant la visita el titular d’Empresa i Coneixement ha pogut conèixer un projecte de Fons Europeus impulsat des d’Idiada que “encara podria enfortir més el centre” i incrementar el seu impacte econòmic tant al Baix Penedès, ja que dona feina a unes 2.500 persones, com al conjunt del país.

En aquest sentit, Tremosa s’ha felicitat pel fet que “aquesta empenta del Govern”, que es podria veure incrementada amb l’aprovació del projecte de Fons Europeus, “generarà ocupació d’alt valor afegit, sobretot de Formació Professional” en una comarca “amb uns índex molt elevats d’atur juvenil i fracàs escolar”.

Mobilitat connectada i autònoma

Els 15,3 milions d’euros que Empresa i Coneixement, a través d’Avançsa, destina a Idiada serviran en concret per a la construcció de pistes de proves i instal·lacions per a vehicles connectats i autònomsEl disseny d’aquestes noves pistes s’integra a dins de les ja existents, complementant i millorant l’oferta actual, i possibilitant la seva utilització de manera independent a la resta.

Actualment la indústria de l’automoció mundial s’enfronta a dos grans reptes: l’electrificació, com a mesura per a reduir les emissions al medi ambient, i la conducció autònoma dels vehicles, amb l’objectiu de reduir molt significativament el nombre d’accidents i les seves conseqüències.

En aquest sentit, Idiada ha estat treballant en els darrers anys preparant-se a nivell del coneixement i fent-hi algunes inversions en l’àmbit del vehicle elèctric i en equips d’assaig pels sistemes avançats d’assistència al conductor (ADAS).

Impacte econòmic de la nova pista de proves

El projecte de construcció i posada en marxa de la nova pista de proves per a vehicles connectats i autònoms és una inversió estratègica pel futur del sector de l’automoció que tindrà un important impacte en l’economia del país, així com pel Baix Penedès, una comarca que ha patit de manera important els impactes de la crisi financera del 2008.

La construcció del circuit generarà fins a 243 llocs de treball anuals entre directes, indirectes i induïts i aportarà un PIB addicional de 12,3 milions d’euros. Es calcula que la meitat de l’impacte econòmic i de la creació de llocs de treball recaigui a la comarca del Baix Penedès. Un cop en funcionament, l'any 2024, la nova pista aportarà un PIB creixent situat entre els 2,5 i els 4 milions d’euros anuals i suposarà la creació d’entre 50 i 80 llocs de treball.

El complex Idiada, inaugurat el 1994, és un camp de proves independent, obert a diferents fabricants de vehicles, components i tecnologies, que compta amb una superfície de 370 hectàrees. Disposa de fins a 12 circuits que permeten simular el comportament dels vehicles en diferents condicions.

 

 

 

 

1  

Imatges

Fotografia del conseller durant la visita a Idiada

Fotografia del conseller durant la visita a Idiada 1921