Imatge de recurs d'unes claus

L'antic complex de la CIBA-GEIGY, a Santa Coloma de Gramenet, acollirà habitatge dotacional

query_builder   13 novembre 2020 13:45

event_note Nota de premsa

L'antic complex de la CIBA-GEIGY, a Santa Coloma de Gramenet, acollirà habitatge dotacional

 

  • Aprovada la modificació de planejament que permetrà ampliar els usos permesos al Centre d’Economia Social, Solidària i Feminista amb el d’allotjament dotacional

 

  • Es modifica el planejament d’Esplugues de Llobregat per poder construir una nova rotonda que millori l’accessibilitat al municipi
Imatge de recurs d'unes claus

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui el Pla especial que permetrà reconvertir l’antic complex farmacèutic de la CIBA-GEIGY, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), en el Centre d’Economia Social, Solidària i Feminista, ampliant-ne els usos permesos.

 

El projecte inclou espais polivalents per a la realització de conferències i jornades, el Centre de Documentació i Memòria Històrica de les Dones, un servei d’informació i recursos, un àrea infantil i per a joves, espai de coworking, tallers, espai cooperatiu de restauració, botiga i l’adequació de la coberta per a horts urbans de producció pròpia.

 

A aquests usos s’afegeix ara l’assistencial, que permetrà habilitar 6 allotjaments dotacionals de 206 m2 totals i amb espais comuns. Amb aquest complex, es pretén donar un servei d’abast metropolità, com a centre de referència en economia social, solidària i feminista.

 

Millora dels accessos a Esplugues de Llobregat

 

La Comissió també ha emès un informe favorable a una modificació del planejament d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) que permetrà la construcció d’una rotonda per millorar els accessos viaris al municipi.

Imatge de la ubicació i del plànol de la nova rotonda

L’Ajuntament vol resoldre d’aquesta manera l’enllaç entre els carrers Verge de Guadalupe, Sant Jordi i la Ronda de Dalt (C-32, sortida 13), dins del polígon industrial La Plana. La nova rotonda permetrà la connectivitat en totes les direccions, i també s’aprofita la modificació de planejament per redistribuir i redissenyar tots els sistemes d’aquesta zona.

 

Així, es reconeix l’amplada real del carrer Vic, que fins ara tenia un dels seus carrils qualificats com a espai lliure. També s’elimina la reserva de sòl per connectar el carrer Vic amb el carrer del Sucre creuant una zona verda, atès que aquesta connexió ja s’ha resolt a la part nord de l’àmbit.

 

Una zona qualificada com a equipaments públics passa a ser zona verda, incrementant els espais lliures de l’àmbit amb 2.624 m2. L’àrea residencial estratègica (ARE) Montesa, que es preveu desenvolupar a tocar, contindrà prou sòl per a equipaments com per compensar la rebaixa en aquest àmbit.

 

1  

Imatges

Imatge de la rotonda d'Esplugues de Llobregat

Imatge de la rotonda d'Esplugues de Llobregat 758

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 273