Foto acte dels Mossos

Conseller Sàmper: "Avui comencem des d'un punt zero amb una policia exemplar i de futur, capaç de saber com s'ha d'actuar en cada moment"

query_builder   13 novembre 2020 15:13

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "Avui comencem des d'un punt zero amb una policia exemplar i de futur, capaç de saber com s'ha d'actuar en cada moment"

Foto Egara

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presidit avui una reunió al Complex Central dels Mossos amb el Major Josep Lluís Trapero, i la resta d’alts comandaments del cos. El conseller ha estat acompanyat de la secretària general de departament, Beth Abad, i el director general de la policia, Pere Ferrer.  

A la reunió, Sàmper ha destacat la voluntat de restitució respecte de la situació prèvia a la vigència de l'article 155, de reforçar les complicitats del cos amb la societat i les institucions i aprofundir en l'autoestima dels mossos. Respecte de les prioritats dels Mossos, tant el conseller com el Major han insistit en la situació causada per la pandèmia, especialment en les conseqüències econòmiques i socials tan dures que afecten gran part de la ciutadania, així com en l'amenaça terrorista, sobre la que els mossos treballen intensament.

El conseller ha volgut agrair "sincerament i de forma sentida" als comissaris Ferran López, Miquel Esquius i Eduard Sallent la tasca que han realitzat al capdavant del cos.

En aquest sentit, Sàmper ha manifestat que la sentència absolutòria “és alhora l’absolució de tot el cos de mossos d’Esquadra”. “El dia d’avui és un dia en el qual comencem des d’un punt zero perquè la nostra policia sigui una policia de futur, exemplar, que miri, que interpreti tot allò que està passant a la societat i que sigui capaç de fer aquesta lectura de com s’ha d’actuar en cada moment”.  

El titular d’Interior, amb relació a la situació actual de pandèmia, ha posat en valor la importància “d’oferir a la societat i al Govern  tota aquella informació que el cos de mossos d'esquadra i les policies locals tenen amb el seu tracte directe amb la societat i el seu trepitjar al carrer”.  Aquesta informació, segons Sàmper, “ha de servir no només per les nostres actuacions com a cos policia sinó per poder-ho compartir amb altres departaments i institucions. No només hem parlar d'exercir les nostres tasques clàssiques com a policia sinó d’anar un punt més endavant i aprofitar que tenim percepció directa amb el carrer i les persones per oferir-lo a tot aquell que ho necessiti”, ha destacat. 

El conseller ha reiterat també que amb relació a la sentència “hem de mirar només endavant i tenir aquesta posició de futur a la mentalitat d’aquest cos al que vull felicitar per la tasca que ha fet sempre”

Per la seva banda, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, que també ha fet seu l’agraïment als seus predecessors, ha dedicat les seves primeres paraules com a cap del Cos per “recordar les víctimes dels atemptats del 17A  i tots els policies que lluiten cada dia contra l'amenaça terrorista”. “En un moment en què la societat pateix greus dificultats fruit de la pandèmia la policia ha de ser una eina útil per la gent i per totes les institucions", ha manifestat.