Vistes del municipi d'Aiguafreda i el seu entorn

Aprovat el nou planejament urbanístic municipal d'Aiguafreda

query_builder   16 novembre 2020 15:39

event_note Nota de premsa

Aprovat el nou planejament urbanístic municipal d'Aiguafreda

  • Redueix el sòl urbanitzable en zones amb pendents pronunciats i evita la implantació d’usos residencials en les zones inundables
Vistes del municipi d'Aiguafreda

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha donat conformitat avui al text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Aiguafreda (Vallès Oriental).

 

El nou planejament serà vigent al dia següent de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) després d’una llarga tramitació, que va començar el 2010 amb una primera aprovació inicial del document.

 

El POUM s’adapta al model proposat pel Pla territorial metropolità de Barcelona, amb una reducció molt important del sòl urbanitzable. Així, es passa de 40 hectàrees de sòl urbanitzable delimitat a només 8 hectàrees de sòl urbanitzable no delimitat, apostant per la renovació i compleció urbana.

 

Un altre aspecte a destacar del POUM és la reducció de les possibilitats d’edificació en els àmbits amb major risc d’inundació, reformulant, entre d’altres, l’antic Pla especial  de la ronda del Congost. També proposa noves mesures per minimitzar els riscos en gran part del teixit urbà existent, fruit dels estudis d’inundabilitat que el POUM incorpora.

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 195