vegetal

El Govern aprova incrementar l'import de les ajudes a les Agrupacions de Defensa Vegetal fins a 1,9 milions

query_builder   17 novembre 2020 15:18

event_note Nota de premsa

El Govern aprova incrementar l'import de les ajudes a les Agrupacions de Defensa Vegetal fins a 1,9 milions

Per millorar la sanitat vegetal a Catalunya i fomentar la gestió integrada de plagues, el Govern augmentarà el pròxim any 2021 les ajudes a les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV). Les subvencions, que enguany han pujat a 1.800.000 euros, augmentaran per a les actuacions de l’any 2021 a 1.900.000 euros, destinades a les 120 ADV de què disposem actualment a Catalunya. Pròximament, es publicarà la nova ordre de bases d’aquests ajuts.

 

Les ADV col·laboren amb el Servei de Sanitat Vegetal del DARP en el desplegament del Pla anual de vigilància de plagues, principalment de les considerades prioritàries i que requereixen un seguiment específic programat com ara el foc bacterià, el virus de la sharka dels fruiters o la flavescència daurada de la vinya, i també d’aquelles plagues que, tot i no haver-se detectat a Catalunya, requereixen un estat d’alerta especial com ara els bacteris Xylella fastidiosa i l’HLB dels cítrics, i d’altres en procés de propagació com el bernat marbrejat (Halyomorpha halys).

 

També col·laboren amb les Estacions d’Avisos en el seguiment de les diferents plagues i malalties i per esbrinar els moments més idonis d’aplicació dels tractaments fitosanitaris. El foment de les ADV és, per aquest motiu, una de les prioritats del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en matèria de sanitat vegetal.