el conseller Tremosa en la sessió d'avui al Ple del Parlament

PARLAMENT

Conseller Tremosa: "Cap tancament sense finançament"

query_builder   18 novembre 2020 12:59

event_note Nota de premsa

PARLAMENT

Conseller Tremosa: "Cap tancament sense finançament"

el conseller Tremosa en la sessió d'avui al Ple del Parlament
el conseller Tremosa en la sessió d'avui al Ple del Parlament
  • En la sessió de control al Govern avui al Parlament, el conseller ha anunciat que la nova línia d’ajuts al comerç i restauració que s’obrirà la setmana vinent tindrà “un sistema de convocatòria universal per arribar a cobrir amb el temps el 100% de les persones que ho demanin”
  • El conseller Tremosa també ha explicat que “hem intentat imitar les millors pràctiques dels millors països europeus, aplicant ajuts directes. El meu departament aquest any donarà 219 milions d’euros, mai abans s’havia fet un esforç tan gran”


El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat aquest matí en el ple del Parlament que no hi haurà “cap tancament sense finançament”. Tremosa ha explicat que “hem intentat imitar les millors pràctiques dels millors països europeus, aplicant ajuts directes. El meu departament aquest any donarà 219 milions d’euros, mai abans s’havia fet un esforç tan gran”.

En el marc de la sessió de control, el conseller ha explicat les mesures que s’estan duent a terme des del Departament per ajudar els sectors empresarials més afectats per la crisi econòmica generada per la pandèmia. A aquest respecte, ha informat que “en 28 dies ja s’estan fent pagaments de la primera línia d’ajuts a la restauració i centres d’estètica, això no havia passat mai. Un fast track com ens demanen per fons europeus l’apliquem al departament”.  

El conseller ha afegit que aquesta primera convocatòria d’ajuts “va arribar a un 76% i amb la que presentarem la setmana que ve intentarem arribar al 100%. Farem un sistema de convocatòria universal que no quedarà tancada i esgotarem els diners per arribar a cobrir amb el temps el 100% de les persones que ho demanin”. 

El conseller ha argumentat que “fa un mes la sanitat estava en emergència, i es va decidir que s’havia de tancar. Ara hi ha sectors econòmics que fan una alerta roja i estem intentant pactar una reobertura intel·ligent. Tardarà un temps —l’autoritat sanitària és la competent— i ens hem d’adaptar als seus criteris”.

D’altra banda, Tremosa ha assenyalat que “hi ha línies de crèdit d’Europa que l’estat espanyol podria demanar i no ha demanat. Per tant, podríem fer més polítiques socials". Sobre la disponibilitat de recursos del govern espanyol, ha posat de manifest que “l’estat recapta els grans tributs i li compren deute” i s’ha preguntat: “aquests diners on són?”.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________