Conseller Sàmper:

Conseller Sàmper: "El Calendari Solidari dels Mossos d'Esquadra 2021 mostra la part més humana del Cos"

query_builder   20 novembre 2020 15:38

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "El Calendari Solidari dels Mossos d'Esquadra 2021 mostra la part més humana del Cos"

Foto
  • El conseller ha participat avui a la presentació del Calendari Solidari 2021 del cos de Mossos d’Esquadra
  • S’han publicat 18.000 mil unitats d’aquest calendari a un preu de 5€ cadascun i la recaptació íntegra es destinarà a la lluita contra el càncer infantil
  • Els calendaris es poden adquirir online a través de la botiga virtual de la casa dels Xuclis de l’AFANOC

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presentat avui el Calendari Solidari 2021 del cos de Mossos d’Esquadra. Aquesta vuitena edició neix plena de sorpreses de la mà dels millors companys de viatge possible, els nens i nenes de l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya / AFANOC - La Casa dels Xuklis. S’han publicat 18.000 unitats d’aquests calendaris plens d’històries màgiques i contes tradicionals com el de la Blancaneus, el petit Príncep o la Caputxeta Vermella que es podran adquirir per 5 € cadascun.

El conseller, que s’ha mostrat agraït amb tots els que han fet possible l'elaboració de l'edició d’enguany, ha manifestat que “aquest és el calendari de tots els Mossos, dels que han actuat de forma directa com dels que no, perquè cadascun d’ells són el motor no només d’aquest calendari sinó de tot el que s'ha fet en aquests 8 anys”. 

Sàmper ha destacat “el paper social, de proximitat, de valors, d’empatia i sobretot de compromís del cos de Mossos d’Esquadra”. “Quan un entra en una d’aquestes narracions tan emotives és molt difícil que no sigui capaç de sentir el que pretén precisament aquest calendari que és mostrar la part més humana dels mossos”, ha explicat. En aquesta línia, el titular d’Interior ha expressat que “com a conseller d’Interior em sento content i feliç de poder treballar amb tots ells”, ha conclòs. 

Per la seva banda, el Major del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha destacat que “els Mossos som solidaris” i ha volgut també fer un “agraïment explícit a tots els mossos i mosses que s’han bolcat en el projecte i que més enllà de la feina que tenen assignada han volgut participar de manera activa en l’elaboració del calendari”. 

Trapero ha explicat que aquest any el calendari va de contes però també va d’històries viscudes, “és un calendari fet d’històries de vida i ple de solidaritat de metgesses i infermeres que ens acaronaven les ànimes mentre els nostres petits travessaven el camp de batalla”. 

Finalment, el secretari de la Junta de l’Afanoc ha agraït “al cos de Mossos Esquadra que hagi recuperat el vincle amb la seva entitat i hagi fet possible aquest calendari així com a les famílies i als nens i nenes que hi han participat així com la il·lusió de totes les persones que han treballat per fer-lo possible”.

La producció del calendari es va iniciar el mes de novembre de 2019 i, per la situació sanitària, no es va poder finalitzar fins a principis del mes d´octubre de 2020. Ha estat més d'un any de feina en condicions més complicades, sobretot pel que fa al compliment de les mesures de seguretat anti-COVID a l’hora de fer les fotografies, com el manteniment de la distància interpersonal, entre d’altres.

Un cop més, s’ha comptat amb la dedicació, compromís i talent dels membres del cos de Mossos d´Esquadra per dur a terme aquest projecte tan il·lusionant.

El calendari 2021 té com a fil conductor els contes infantils. Els nens i les nenes d´AFANOC i els mossos i les mosses han fet possible el somni d´endinsar-se dins d’aquestes històries, i recuperar el nen o la nena que portem dins per adaptar aquests contes i donar una nova visió. El calendari és, en resum, un viatge oníric a través de dotze contes populars on els mossos i mosses s´integren dins els “somnis” dels nens i comparteixen les mateixes il·lusions.

Novament s'ha posat de manifest la complicitat, proximitat i tendresa dels mossos i mosses d’arreu del territori i, gràcies a les ocurrències dels nens i nenes d’AFANOC, s'han viscut estones inoblidables que han quedat plasmades en les fotografies del calendari.

A més, enguany, el calendari solidari seguirà incorporant un calendari petit de sobretaula i aportarà un parell de grans novetats. D'una banda, els dibuixos de la il·lustradora Laia Berloso Clarà en format adhesiu, que faran les delícies dels nens. De l’altra, s'incorporen uns codi QR per cada mes del calendari, que quan s’activen mostren un mosso explicant, des del seu punt de vista, quina va ser la seva experiència personal.

A més, s’ha tornat a fer un making of que recull les situacions més divertides de les sessions fotogràfiques. Les fotografies que han estat efectuades per un mosso d'esquadra. Aquest making of compta amb la participació estel·lar de la cantant Lucrecia, que interpreta una cançó composada per membres del cos de Mossos d'Esquadra.

El calendari es pot comprar a més de 600 punts de venda i també online a través de la botiga virtual de la casa dels Xuklis de l’AFANOC. Es poden consultar els punts de venda al web de mossos.gencat.cat 

https://mossos.gencat.cat/ca/els_mossos_desquadra/mossos-solidaris/calendari_solidari/punts-de-venda-calendari/index.html

Els beneficis obtinguts del donatiu aniran íntegrament destinats a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya / AFANOC - La Casa dels Xuklis, per tal de contribuir a les seves iniciatives de suport tant als nens i nenes malalts com a les seves famílies.

Els darrers sis anys  s’han recaptat amb el calendari solidari més de 350.000 euros que han estat invertits en projectes i teràpies adreçades a la millora de la qualitat de vida dels afectats per la malaltia de l’Alzheimer i del càncer infantil.

La donació obtinguda cada any ha estat la següent:

  • 2020 FAFAC Recaptació final: 57.030€
  • 2019 FAFAC Recaptació final: 61.970€
  • 2018 FAFAC Recaptació final: 53.625€
  • 2017 FAFAC Recaptació final: 53.390€
  • 2016 FAFAC Recaptació final: 57.270€
  • 2015 FAFAC Recaptació final: 69.640€
  • 2014 AFANOC Recaptació final: 48.700€