Entrevista Cat Ràdio

El conseller Sàmper valora positivament el compliment generalitzat de les restriccions per la Covid-19 i demana un "esforç de corresponsabilitat davant la desescalada"

query_builder   22 novembre 2020 13:26

event_note Nota de premsa

El conseller Sàmper valora positivament el compliment generalitzat de les restriccions per la Covid-19 i demana un "esforç de corresponsabilitat davant la desescalada"

Entrevista Cat Ràdio
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat avui a tothom un exercici de correponsabilitat a l’hora de complir les mesures de reobertura progressiva a partir de demà dilluns. Durant una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Sàmper ha destacat que “un pas de tram d'aquí a quinze dies només es produirà si es donen uns criteris sanitaris que estan en base a que ara fem bé les coses. Per tant és feina de tots plegats”.

El conseller ha explicat que els cossos policials vetllaran pel compliment de les mesures però ha insistit en què “ningú es pensi que la responsabilitat només recau en els cossos de seguretat perquè no tenim marge per poder-ho fer, demano una corresponsabilitat”.

Sàmper ha posat en valor una vegada més la complexitat que hi ha en trobar l’equilibri entre el binomi salut i economia i ha especificat que el pas d’un tram a un altre no és automàtic sinó que està condicionat a unes circumstàncies mèdiques tot i que s’ha mostrat convençut que “si complim les mesures de distància, mans, mascareta, ventilació, i manca d'interacció social, serem capaços de passar de tram a tram”. “Sé que estic dient una cosa dura, sé que és molt restrictiva però és la realitat” ha afegit.

El conseller ha dit que fins ara el compliment de les mesures està sent molt generalitzat i ha llençat “un missatge d'agraïment a la població que en un moment tan i tan delicat amb mesures de restricció de drets fonamentals molts d’ells, està complint i molt bé”.